Hoe kan ik naar de nieuwe Criteo productfeed specificatie migreren?

Door het upgraden van uw feed naar de huidige Google Shopping specificatie, profiteert u van:

• Betere aanbevelingen en betrokkenheid van de consument
  • Meer blikvangende banner ontwerpen
  • Bewezen incrementele omzetwinsten
  • Optimale prestaties van uw Criteo campagnes

Als u al een feed die past bij de Google Shopping feedspecificaties, is de migratie zeer eenvoudig- we hoeven alleen maar toegang te krijgen tot de URL. Als u dat niet doet, is het gemakkelijk om een feed voor Google Shopping feedspecificaties op te bouwen. Hier is wat u dient te weten…

MOGELIJKHEID 1: IK HEB AL EEN GOOGLE FEED

Voordat u deze naar ons toestuurt, willen we ervoor zorgen dat we uw huidige feed eenvoudig naar uw nieuwe Google-feed kunnen migreren. Voltooi a.u.b. de volgende controles:

1. Volledige feed
  2. Product ID
  3. Traceercode
  4. Categorie bieden

Volledige feed

Zorg ervoor dat uw Google-feed zo veel producten bevat als uw huidige Criteo productfeed.

Voor optimale prestaties volgen we de belangen van uw gebruikers en om dat te doen, hebben we een volledige lijst nodig van alle producten die op uw website worden verkocht.

Als u een aantal producten niet op uw website wenst te adverteren, kunt u dit opnemen in uw feed en het veld uitgesloten-bestemming instellen op de weergaveadvertenties - bijvoorbeeld:

<g:excluded_destination>DisplayAds</g:excluded_destination>

Product ID

Zorg ervoor dat elk product ID hetzelfde is in zowel uw huidige productfeed als uw Google Shopping feed. De aanbevelingen van Criteo zijn gebaseerd op uw productfeed en het ontvangen informaties van de tag set-up in uw productpagina's. Dus deze gegevens moeten exact overeenkomen.

Als uw huidige productfeed gebruik maakt van verschillende ID's ten opzichte van uw Google-feed, neem dan contact op met uw Criteo AS.

Traceercode

Zorg ervoor dat uw product URL (bestemmingspagina) geen traceercode bevat van uw Google-campagnes.

We kunnen het traceren zelf opzetten, dus verwijder al het traceren van uw bestemmingspagina's.

Categorie bieden

Als u een bieding wilt behouden op de categorieën die in uw huidige productfeed wordt gebruikt, zorg ervoor dat u de categorie informatie toevoegt aan de Google Shopping feed.

U zou categorie bieden kunnen gebruiken voor uw Criteo campagnes. Uw Google Shopping feed bevat waarschijnlijk andere categorieën dan degene waarop u op dit moment biedt, dan dient u deze te updaten.

De specificaties bieden er een veld voor aan, genaamd g:product_type. Geef in dit veld de categorie waarde waarop u wilt bieden - bijvoorbeeld:

<g:product_type>Women’s Shoes</g:product_type>

Als alternatief kunt u beginnen met het bieden op nieuwe categorieën, gebaseerd op uw Google Shopping feed. Neem contact op met Criteo Account Strategist om meer te weten te komen over de mogelijkheden.

MOGELIJKHEID 2: IK HEB GEEN GOOGLE FEED

Het is eenvoudig om een Google Shopping feed op te bouwen die gebaseerd is op de Criteo productfeed Specificaties

Tijdens het opbouwen van uw Criteo productfeed, dient u het volgende te overwegen:

Volledige feed

Zorg ervoor dat uw nieuwe productfeed zo veel mogelijk producten bevat als uw huidige Criteo productfeed.

Voor optimale prestaties volgen we de belangen van uw gebruikers en om dat te doen, hebben we een volledige lijst nodig van alle producten die op uw website worden verkocht.

Als u een aantal producten niet op uw website wenst te adverteren, kunt u dit opnemen in uw feed en het veld uitgesloten-bestemming instellen op de weergaveadvertenties - bijvoorbeeld:

<g:excluded_destination>Display Ads</g:excluded_destination>

Product ID

Zorg ervoor dat elk product ID hetzelfde is als in zowel uw huidige productfeed als uw nieuwe productfeed. De aanbevelingen van Criteo zijn gebaseerd op uw productfeed en het ontvangen informaties van de tag set-up in uw productpagina's. Dus deze gegevens moeten exact overeenkomen.

Als uw huidige feed gebruik maakt van verschillende ID's ten opzichte van uw Google Shopping feed, neem dan contact op met uw Criteo Account Strategist.

Traceercode

Zorg ervoor dat uw product URL (bestemmingspagina) geen traceercode bevat van uw Google-campagnes.

We kunnen het traceren zelf opzetten, dus verwijder al het traceren van uw bestemmingspagina's.

Categorie bieden

Als u een bieding wilt behouden op de categorieën die in uw huidige productfeed wordt gebruikt, zorg ervoor dat u de categorie informatie toevoegt aan de Google Shopping feed.

Uw nieuwe feed dient categorieën te bevatten die op Google taxonomie zijn gebaseerd. Deze zijn te vinden in de online documentatie.

Als alternatief kunt u beginnen met het bieden op met nieuwe categorieën, gebaseerd op uw Google feed. Neem contact op met Criteo Account Strategist om meer te weten te komen over de mogelijkheden.