Hoe kan ik naar de nieuwe Criteo productfeed specificatie migreren?

Door het upgraden van uw feed naar de huidige Google Shopping-specificatie, profiteert u van:

• Betere aanbevelingen en betrokkenheid van de consument
  • Meer blikvangende banner ontwerpen
  • Bewezen incrementele omzetwinsten
  • Optimale prestaties van uw Criteo campagnes

Als u al een feed hebt die past bij de Google Shopping-feedspecificaties, is de migratie eenvoudig: we hoeven alleen maar toegang te krijgen tot de URL.  Als u nog geen feed hebt, is het gemakkelijk om een feed voor Google Shopping-feedspecificaties samen te stellen.

Dit is wat u daarvoor moet weten:

ZAAK 1: IK HEB AL EEN GOOGLE FEED

Voordat u deze naar ons toestuurt, moet u ervoor zorgen dat we uw huidige feed eenvoudig naar uw nieuwe Google-feed kunnen migreren. Voer daarom de volgende controles uit:

1. Volledige feed
  2. Product ID
  3. Traceercode
  4. Categorie bieden

Volledige feed

Zorg ervoor dat uw Google-feed net zoveel producten bevat als uw huidige Criteo-productfeed.

Voor optimale prestaties volgen we de belangen van uw gebruikers. Om dat te doen, hebben we een volledige lijst nodig van alle producten die op uw website worden verkocht.

Als u een aantal producten niet op uw website wilt adverteren, kunt u dit opnemen in uw feed en het veld "uitgesloten bestemming" instellen op Weergaveadvertenties. Bijvoorbeeld:

<g:excluded_destination>Display Ads</g:excluded_destination>

Product ID

Zorg ervoor dat elk product-ID hetzelfde is in zowel uw huidige productfeed als uw Google Shopping-feed. De aanbevelingen van Criteo zijn gebaseerd op uw productfeed en op de ontvangen informatie van de trackingcodes op uw productpagina's. Daarom moeten deze gegevens exact met elkaar overeenkomen.

Als uw huidige productfeed gebruikmaakt van verschillende ID's ten opzichte van uw Google-feed, neem dan contact op met uw Accountstrateeg bij Criteo.

Traceercode

Make sure that your product URL (landing page) does not contain any tracking code from your Google campaigns.

We kunnen het traceren zelf opzetten, dus verwijder al het traceren van uw bestemmingspagina's.

Categorie bieden

Als u een bieding wilt behouden op de categorieën die in uw huidige productfeed wordt gebruikt, zorg ervoor dat u de categorie informatie toevoegt aan de Google Shopping feed.

U zou categorie bieden kunnen gebruiken voor uw Criteo campagnes. Uw Google Shopping feed bevat waarschijnlijk andere categorieën dan degene waarop u op dit moment biedt, dan dient u deze te updaten.

The specifications offer a field for that, named g:product_type. Fill this field with the category value you want to bid on – for instance:

<g:product_type>Women’s Shoes</g:product_type>

Alternatively, you can start bidding on new categories, based on your Google Shopping feed. Contact your Criteo Account Strategist to learn more about the options.

ZAAK 2: IK HEB GEEN GOOGLE FEED

Het is eenvoudig om een Google Shopping feed op te bouwen die gebaseerd is op de Criteo productfeed Specificaties,

Tijdens het opbouwen van uw Criteo productfeed, dient u het volgende te overwegen:

Volledige feed

Make sure that your new product feed contains as many products as your current Criteo product feed.

Voor optimale prestaties volgen we de belangen van uw gebruikers en om dat te doen, hebben we een volledige lijst nodig van alle producten die op uw website worden verkocht.

Als u een aantal producten niet op uw website wilt adverteren, kunt u dit opnemen in uw feed en het veld "uitgesloten bestemming" instellen op Weergaveadvertenties. Bijvoorbeeld:

<g:excluded_destination>Display Ads</g:excluded_destination>

Product ID

Zorg ervoor dat elk product-ID hetzelfde is in zowel uw huidige productfeed als de nieuwe productfeed. De aanbevelingen van Criteo zijn gebaseerd op uw productfeed en de informatie ontvangen van de tags wordt ingesteld binnen uw productpagina's. Daarom moeten deze gegevens exact met elkaar overeenkomen.

Als uw huidige feed gebruik maakt van verschillende ID's ten opzichte van uw Google Shopping feed, neem dan contact op met uw Criteo Account Strategist.

Traceercode

Make sure that your product URL (landing page) does not contain any tracking code from your Google campaigns.

We kunnen het traceren zelf opzetten, dus verwijder al het traceren van uw bestemmingspagina's.

Categorie bieden

Als u een bieding wilt behouden op de categorieën die in uw huidige productfeed wordt gebruikt, zorg ervoor dat u de categorie informatie toevoegt aan de Google Shopping feed.

Your new feed should contain categories based on Google taxonomy. This can be found in the online documentation.

Als alternatief kunt u beginnen met het bieden op met nieuwe categorieën, gebaseerd op uw Google feed. Neem contact op met Criteo Account Strategist om meer te weten te komen over de mogelijkheden.