Handleiding BigCommerce-tags en feedintegratie

Overzicht

Gebruik deze handleiding bij het genereren van een productfeed en bij het installeren van de Criteo-tags op uw BigCommerce-site.

Een productfeed genereren

U kunt een Google Shopping-feed genereren door deze instructies te volgen.

De Criteo OneTag installeren

De meeste tags zijn geschikt om te kopiëren en plakken, maar misschien moet u er enkele bewerken afhankelijk van de aanpassingen aan uw site. Volg deze vijf eenvoudige stappen om de Criteo OneTag te implementeren:

1. Klik op Ontwerp Winkeletalage in het linkerpaneel
  2. Klik op Thema's
  3. Klik op Meer en op  Templatebestanden
  4. U kunt nu elke template vinden en bewerken. U hoeft alleen de relevante Criteo OneTag toe te voegen aan het eind van de template. Het bestand default.html is bijvoorbeeld bedoeld voor de homepage
  5. Kopieer en plak elk van de volgende tags in de bijbehorende templates.
    Homepage-template > default.html
    <script type="text/javascript" src="//static.criteo.net/js/ld/ld.js" async="true"></script>
    <script type="text/javascript">
    window.criteo_q = window.criteo_q || [];
    window.criteo_q.push(
            { event: "setAccount", account: UW UNIEKE ACCOUNT-ID },
            { event: "setSiteType", type: "m VOOR MOBIEL OF t VOOR TABLET OF d VOOR DESKTOP" },
          { event: "setEmail", email: "AFGEKAPT E-MAILADRES VAN DE GEBRUIKER IN KLEINE LETTERS" },
    { event: "viewHome"}
    );
    </script>

Listing-template > category.html
    <script type="text/javascript" src="//static.criteo.net/js/ld/ld.js" async="true"></script>
    <script type="text/javascript">
    window.criteo_q = window.criteo_q || [];
    window.criteo_q.push(
    { event: "setAccount", account: UW UNIEKE ACCOUNT-ID },
    { event: "setSiteType", type: "m VOOR MOBIEL OF t VOOR TABLET OF d VOOR DESKTOP" },
    { event: "setEmail", email: "AFGEKAPT E-MAILADRES VAN DE GEBRUIKER IN KLEINE LETTERS" },
    { event: "viewList", item: ["EERSTE PRODUCT-ID", "TWEEDE PRODUCT-ID", "DERDE PRODUCT-ID"] }
    );
    </script>

Producttemplate > product.html
    <script type="text/javascript" src="//static.criteo.net/js/ld/ld.js" async="true"></script>
    <script type="text/javascript">
    window.criteo_q = window.criteo_q || [];
    window.criteo_q.push(
    { event: "setAccount", account: UW UNIEKE ACCOUNT-ID },
       { event: "setSiteType", type: "m VOOR MOBIEL OF t VOOR TABLET OF d VOOR DESKTOP" },
        { event: "setEmail", email: "AFGEKAPT E-MAILADRES VAN DE GEBRUIKER IN KLEINE LETTERS" },
    { event: "viewItem", item: "UW PRODUCT-ID" }
    );
    </script>

Winkelwagentemplate > cart.html
    <script type="text/javascript" src="//static.criteo.net/js/ld/ld.js" async="true"></script>
    <script type="text/javascript">
    window.criteo_q = window.criteo_q || [];
    window.criteo_q.push(
    { event: "setAccount", account: UW UNIEKE ACCOUNT-ID },
    { event: "setSiteType", type: "m VOOR MOBIEL OF t VOOR TABLET OF d VOOR DESKTOP" },
    { event: "setEmail", email: "AFGEKAPT E-MAILADRES VAN DE GEBRUIKER IN KLEINE LETTERS" },
    { event: "viewBasket", item: [
    { id: "ID EERSTE PRODUCT", price: EENHEIDSPRIJS EERSTE PRODUCT, quantity: HOEVEELHEID EERSTE PRODUCT },
    { id: "ID TWEEDE PRODUCT", price: EENHEIDSPRIJS TWEEDE PRODUCT, quantity: HOEVEELHEID TWEEDE PRODUCT }
    /* voeg voor elke product een regel toe in de winkelwagen van de gebruiker */
    ]});
    </script>
    De Sales-tag implementeren
  1. Ga naar Geavanceerde instellingen > Web Analytics > Google Analytics inschakelen. Klik op Opslaan
  2. Ga naar het tabblad Google Analytics
    Als u Google Analytics gebruikt, klikt u op de link en kopieert en plakt u de broncode. Vergeet niet de code bij te werken met uw eigen Google Analytics-ID en -domein.
  3. Klik op de Sales-tag (met GA)

4. Gebruikt u Google Analytics niet? Kopieer en plak de alternatieve broncode.
<script type="text/javascript" src="//static.criteo.net/js/ld/ld.js" async="true"></script>
<script type="text/javascript">
window.criteo_q = window.criteo_q || [];
window.criteo_q.push(
{ event: "setAccount", account: UW UNIEKE ACCOUNT-ID },
{ event: "setSiteType", type: "m VOOR MOBIEL OF t VOOR TABLET OF d VOOR DESKTOP" },
{ event: "setEmail", email: "AFGEKAPT E-MAILADRES VAN DE GEBRUIKER IN KLEINE LETTERS" },
{ event: "trackTransaction", id: "TRANSACTIE-ID", item: [
{ id: "ID EERSTE PRODUCT",  price: EENHEIDSPRIJS EERSTE PRODUCT,  quantity: HOEVEELHEID EERSTE PRODUCT },
{ id: "ID TWEEDE PRODUCT", price: EENHEIDSPRIJS TWEEDE PRODUCT, quantity: HOEVEELHEID TWEEDE PRODUCT }
/* voeg voor elke product een regel toe in de winkelwagen van de gebruiker */
]});
</script>

Hoe kan ik de tags testen?

Support Center

In ons Support Center vindt u meer bronnen om uw te helpen bij de integratie. U kunt ook contact opnemen met uw Technical Solutions Engineer bij Criteo.