Handleiding 3D Cart-tags en feedintegratie

Overzicht

Gebruik deze handleiding bij het genereren van een productfeed en bij het installeren van de Criteo OneTag op uw 3D Cart-site.

Een productfeed genereren

3D Cart heeft een structuur met bovenliggende en onderliggende items. Daarom raden we aan gebruik te maken van de interne product-ID van 3D Cart in plaats van een product-ID die elders is gegenereerd. Volg deze zes stappen om een productfeed te genereren:

Stap 1: Exporteren/importeren

Stap 2: Ga naar Producten > Beheren

Stap 3: Maak een nieuwe exportbewerking door te klikken op "Nieuwe toevoegen"

Stap 4: Vergelijk de velden met Criteo-productfeedspecificatie.
Dit zijn de standaard kolomnamen. Desgewenst kunt u extra kolommen aan de exportbewerking toevoegen:

• name (alias: titel)
  • url_link (alias: link)
  • image1/thumbnail (alias: image_link) Opmerking: let erop dat u de URL van de homepage van de site invoegt als Prefix.
  • description (alias: beschrijving)
  • price (alias: prijs)
  • catalogid (alias: id)
  • saleprice (alias: sale_price)
  • instock_message (alias: beschikbaarheid)
  • categories (alias: producttype)
  • constante voor statische waarde (optioneel)image02.png

Stap 5: Plan de exportbewerking

Ga naar Producten > Kies de exportbewerking onder Aangepaste exportsets > Plannen

Stap 6: Genereer feedlink http://www.domain.com/assets/exports/filename.csv

Onder Geplande exportbewerkingen schakelt u het selectievakje Inschakelen in en geeft u de bestandsnaam op. Kies onder Actie de eerste optie, Bestand opslaan.

De Criteo OneTag installeren

Als eerste opent u het thema van de website. Ga naar Instellingen > Ontwerp > Thema's en stijlen. Klik op Template bewerken (HTML).

Dit zijn de verschillende templates:

• Homepage: home.html
  • Pagina's met overzichten: category_0.html. Er kunnen voor categoriepagina's meerdere templates zijn.
  • Productpagina's: listing_0.html. Er kunnen voor productpagina's meerdere templates zijn.
  • Productpagina's (snelle weergave): quickview.html
  • Winkelwagenpagina's: view_cart.html
  • Winkelwagenpagina's (snelle weergave): view_cart_quick.html
  • Orderbevestigingspagina: checkout-step4.html als dit een 4-staps kassasysteem is.

Als u alle tags in één voorwaarde opneemt, kunt u uw script toevoegen aan frame.html.

Voer deze vijf eenvoudige stappen uit om de Criteo OneTag te integreren:

Stap 1: Homepage-template >home.html

<!-- Criteo Homepage Tag -->
<script type="text/javascript" src="//static.criteo.net/js/ld/ld.js" async="true"></script>
<script type="text/javascript">
var deviceType = /iPad/.test(navigator.userAgent) ? "t" : /Mobile|iP(hone|od)|Android|BlackBerry|IEMobile|Silk/.test(navigator.userAgent) ? "m" : "d";
window.criteo_q = window.criteo_q || [];
window.criteo_q.push(
    { event: "setAccount", account: PARTNER_ID},
    { event: "setSiteType", type: deviceType },
    { event: "setEmail", email: "" },
    { event: "viewHome", ecpplugin: "3dcart" }
);
</script>
<!-- END Criteo Home Page Tag -->

Stap 2: Listing-template >category_0.html
U moet de product-ID's op de pagina invullen als een HTML- of JavaScript-variabele met behulp van de macro [catalogid].

De listing-lus bevindt zich doorgaans binnen de sectie met de volgende START- en END-opmerkingen.

U kunt aan de listing-lus de volgende code toevoegen om een reeks aan product-ID's in JavaScript samen te stellen:

<!--START: CATEGORY_ITEMS-->
<!--START: ITEM_TEMPLATE_0–->
<script> var prodlist = prodlist||[]; prodlist.push("[catalogid]"); </script>
<!--END: ITEM_TEMPLATE_0-->
<!--END: CATEGORY_ITEMS–>

Kopieer de volgende tags:

<!-- Criteo Listing Page Tag -->
<script type="text/javascript" src="//static.criteo.net/js/ld/ld.js" async="true"></script>
<script type="text/javascript">
var prodlist = prodlist||[]; prodlist.push("[catalogid]");
var deviceType = /iPad/.test(navigator.userAgent) ? "t" : /Mobile|iP(hone|od)|Android|BlackBerry|IEMobile|Silk/.test(navigator.userAgent) ? "m" : "d";
window.criteo_q = window.criteo_q || [];
window.criteo_q.push(
    { event: "setAccount", account: PARTNER_ID},
    { event: "setSiteType", type: deviceType },
    { event: "setEmail", email: "" },
    { event: "viewList", ecpplugin: "3dcart", item: prodlist  }
);
</script>
<!-- END Criteo Listing Page Tag -->

Step 3: Product/Quick-view Template > listing_0.html or quickview.html

<!-- Criteo Product Page Tag -->
<script type="text/javascript" src="//static.criteo.net/js/ld/ld.js" async="true"></script>
<script type="text/javascript">
var deviceType = /iPad/.test(navigator.userAgent) ? "t" : /Mobile|iP(hone|od)|Android|BlackBerry|IEMobile|Silk/.test(navigator.userAgent) ? "m" : "d";
window.criteo_q = window.criteo_q || [];
window.criteo_q.push(
    { event: "setAccount", account: PARTNER_ID},
    { event: "setSiteType", type: deviceType },
    { event: "setEmail", email: "" },
    { event: "viewItem", ecpplugin: "3dcart", item:  "[catalogid]" }
);
</script>
<!-- END Criteo Product Page Tag -->

Stap 4: Winkelwagen/Quick-view-template > view_cart.html or view_cart_quick.html

Net zoals bij de listing-tag moet u de productreeks samenstellen binnen de lus met winkelwagenitems van de HTML, binnen het gedeelte van de volgende START- en END-opmerking:

<!--START: SHOPPING_CART_ITEM-->
<script> var cartData = cartData||[]; cartData.push({id: "[catalogid]", price: ("[ITEM_PRICE]").replace('$',''), quantity: [ITEM_QUANTITY] }); </script>
<!--END: SHOPPING_CART_ITEM-->

Kopieer daarna de volgende tags:

<!-- Criteo Product Basket Tag -->
<script type="text/javascript" src="//static.criteo.net/js/ld/ld.js" async="true"></script>
<script type="text/javascript">
var deviceType = /iPad/.test(navigator.userAgent) ? "t" : /Mobile|iP(hone|od)|Android|BlackBerry|IEMobile|Silk/.test(navigator.userAgent) ? "m" : "d";
var cartData = [];
jQuery( document ).ready(function() {
    window.criteo_q = window.criteo_q || [];
    window.criteo_q.push(
    { event: "setAccount", account: PARTNER_ID},
    { event: "setSiteType", type: deviceType },
    { event: "viewBasket", ecpplugin: "3dcart", item: cartData });
});
</script>
<!-- END Criteo Basket Page Tag -->

Stap 5: Orderbevestigingstemplate > checkout-step4.html

Net zoals bij de listing- en cart-tags moet u de productreeks samenstellen binnen de volgende START- en END-opmerking:

<!--START: items-->
<script> var orderData=orderData||[]; orderData.push({ id: "[catalogid]", price: ("[unitprice]").replace('$',''), quantity: "[numitems]" }); </script>
<!--END: items-->

Kopieer dan de volgende tags:

<!-- Criteo Sales Page Tag -->
<script type="text/javascript" src="//static.criteo.net/js/ld/ld.js" async="true"></script>
<script type="text/javascript">
var deviceType = /iPad/.test(navigator.userAgent) ? "t" : /Mobile|iP(hone|od)|Android|BlackBerry|IEMobile|Silk/.test(navigator.userAgent) ? "m" : "d";
window.criteo_q = window.criteo_q || [];
window.criteo_q.push(
{ event: "setAccount", account: PARTNER_ID},
{ event: "setSiteType", type: deviceType },
{ event: "setEmail", email: "[oemail]"},
{ event: "trackTransaction", ecpplugin: "3dcart", id: "[invoicenum]" , item: orderData });
</script>
<!-- END Criteo Sales Page Tag -->

Verificatie

• Als u toegang hebt tot het Criteo Integrate Platform, kunt u zich aanmelden en een test uitvoeren met behulp van het Tags-validatiedashboard
  • U kunt ook de Criteo Accurate Chrome-extensie downloaden om uw tags te testen.
  • Houd er wel rekening mee dat we de prijs per eenheid voor uw producten in de Criteo OneTag verzamelen. We vermenigvuldigen de prijs per eenheid met het aantal producten om de Totale orderwaarde te berekenen die in rapportages wordt weergegeven. Als u verzendkosten, belasting, vouchers, kortingen of actiecodes toepast, is het uw eigen verantwoordelijkheid om te controleren of deze correct worden toegepast op de Totale orderwaarde.