Wat is het menu Toeschrijvingsbereik?

Het dropdownmenu Toeschrijvingsbereik is actief op het tabblad Analyse waarmee u kunt schakelen tussen de statistieken voor verkoop via meerdere apparaten en apparaatspecifieke verkopen.

De cross-device weergave

Om de cross-deve statistieken voor meerdere apparaten te zien, moet u "Inclusief verkoop via meerdere apparaten" selecteren in het dropdownmenu Toeschrijvingsbereik (1)

In dit geval omvat Verkopen zowel verkooptransacties die op hetzelfde apparaat zijn uitgevoerd, als de verkopen via meerdere apparaten (2). Dit omvat alle gevallen waarbij de gebruiker op een advertentie op zijn desktop klikt om de aankoop later op zijn mobiel te voltooien.

Met deze weergave kunt u de kolommen Verkopen en Apparaatspecifieke verkopen vergelijken (3) om in te zien hoeveel verkooptransacties op hetzelfde apparaat werden voltooid met een campagneklik en hoeveel verkooptransacties op een ander apparaat werden voltooid.

Om u te helpen bij het nemen van de juiste investeringsbeslissingen worden alle belangrijke verkoopstatistieken, zoals Cost Of Sale (COS, Cost Per Order (CPO) en Conversieratio (CR) bijgewerkt om een weergave voor meerdere apparaten (4) te kunnen laten zien.

Het dropdownmenu Toeschrijvingsbereik wordt weergegeven op de tabbladen "Analyse" en "Beheer", maar is alleen actief op het tabblad "Analyse".

De apparaatspecifieke weergave

Om de apparaatspecifieke statistieken te zien, moet u "Verkoop via meerdere apparaten opnemen" in het dropdownmenu Toeschrijvingsbereik (1) uitschakelen.

In dit geval zijn Verkopen (2) en Apparaatspecifieke verkopen (3) aan elkaar gelijk omdat nu alleen de verkopen te zien zijn die het gevolg zijn van een klik op een advertentie en een aankoop op hetzelfde apparaat.

Statistieken zoals Cost Of Sale, Cost Per Order en Conversieratio laten een apparaatspecifieke weergave zien (4).

Gebruik een cross-device weergave voor een complete weergave van campagneprestaties

De online consumenten gebruiken tegenwoordig meerdere apparaten om online aankopen te doen. Bladeren en kopen doen ze regelmatig op verschillende apparaten. Bijna 1 op de 3 online retailtransacties wordt gedaan op twee of meer apparaten.

Met behulp van Criteo User Graph, waarvan door meer dan 10.000 deelnemende adverteerders gebruik wordt gemaakt, kunnen we honderden miljoenen deterministische ID's identificeren en nauwkeurig iedere consument koppelen aan diens winkelactiviteiten op verschillende apparaten, kanalenen platforms. Hierdoor kunnen we meerdere apparaten die door een consument tijdens het winkelen worden gebruikt identificeren en kunnen we u voorzien van de meest nauwkeurige gegevens om investeringsbeslissingen te nemen.

We raden u aan om elke analyse te baseren op cijfers van de weergave voor meerdere apparaten om te voorkomen dat verkopen ten onrechte worden toegeschreven aan verkopen op andere apparaten dan die waarop de advertentie in eerste instantie werd aangeklikt.

Menu Toeschrijvingsbereik op het tabblad "Beheer"

De standaardweergave op het tabblad "Beheer" bevat verkopen via meerdere apparaten.

Neem contact op met uw Accountstrateeg om de standaardweergave te wijzigen.

Een toeschrijvingsperiode van 30 dagen

In beide weergaven worden verkopen alleen toegeschreven als deze plaatsvinden binnen 30 dagen nadat een online klant op de banner heeft geklikt.