Wat is het menu Toekenningsbereik?

Het dropdownmenu Toekenningsbereik vindt u op het tabblad Rapporten in het Management Center. Hiermee kunt u schakelen tussen statistieken voor verkopen op meerdere apparaten (cross-device) of op één apparaat (same-device).

De cross-device weergave

Om de cross-deve statistieken voor meerdere apparaten te zien, moet u "Inclusief cross-device verkopen" selecteren in het dropdownmenu Toekenningsbereik.

In dit geval omvat verkopen zowel verkooptransacties die op hetzelfde apparaat zijn uitgevoerd, als verkopen via meerdere apparaten. Dit omvat ook gevallen zoals een gebruiker die op een advertentie op zijn desktop klikt om de aankoop later op zijn mobiel te voltooien.

Om u te helpen bij het nemen van de juiste investeringsbeslissingen worden alle belangrijke verkoopstatistieken, zoals Cost Of Sale (COS, Cost Per Order (CPO) en Conversieratio (CR) bijgewerkt om een weergave voor meerdere apparaten te kunnen laten zien.

De same-device weergave

Om de apparaatspecifieke statistieken te zien, moet u "Inclusief cross-device verkopen" in het dropdownmenu Toekenningsbereik uitschakelen. In dit geval geeft Verkopen alleen de omzet weer die voortkomt uit een advertentieklik en aankoop op hetzelfde apparaat.Statistieken zoals Cost Of Sale, Cost Per Order en Conversieratio laten een apparaatspecifieke weergave zien.Gebruik een cross-device weergave voor een complete weergave van campagneprestaties.

De online consumenten gebruiken tegenwoordig meerdere apparaten om online aankopen te doen. Bladeren en kopen doen ze regelmatig op verschillende apparaten. Bijna 1 op de 3 online retailtransacties wordt gedaan op twee of meer apparaten.

Met behulp van de Criteo Identity Graph, waarin gebruik wordt gemaakt van de gegevens van meer dan 10.000 deelnemende adverteerders, kunnen we honderden miljoenen deterministische ID's identificeren en elke consument nauwkeurig linken aan diens winkelactiviteiten op verschillende apparaten, kanalen en platforms. Dit stelt ons in staat om de verschillende apparaten die door een consument worden gebruikt bij diens aankoop te identificeren en u de meest nauwkeurige gegevens te verstrekken op basis waarvan beslissingen over investeringen kunnen worden genomen.

We raden u aan om elke analyse te baseren op cijfers van de weergave voor meerdere apparaten om te voorkomen dat verkopen ten onrechte worden toegeschreven aan verkopen op andere apparaten dan die waarop de advertentie in eerste instantie werd aangeklikt.

Het menu Toekenningsbereik op het tabblad Campagnes

De standaardweergave op het tabblad Campagnes bevat cross-device verkopen die de afgelopen 30 dagen hebben plaatsgevonden. Neem contact op met uw Criteo account strategist om de standaardweergave te wijzigen.