Wat is het menu Toeschrijvingsbereik?

Het dropdownmenu Toeschrijvingsbereik is actief op het tabblad Analyse waarmee u kunt schakelen tussen de statistieken voor verkoop via meerdere apparaten en apparaatspecifieke verkopen.

De cross-device weergave

Om de cross-deve statistieken voor meerdere apparaten te zien, moet u "Inclusief verkoop via meerdere apparaten" selecteren in het dropdownmenu Toeschrijvingsbereik (1)

In dit geval omvat Verkopen zowel verkooptransacties die op hetzelfde apparaat zijn uitgevoerd, als de verkopen via meerdere apparaten (2). Dit omvat alle gevallen waarbij de gebruiker op een advertentie op zijn desktop klikt om de aankoop later op zijn mobiel te voltooien.

Om u te helpen bij het nemen van de juiste investeringsbeslissingen worden alle belangrijke verkoopstatistieken, zoals Cost Of Sale (COS, Cost Per Order (CPO) en Conversieratio (CR) bijgewerkt om een weergave voor meerdere apparaten (3) te kunnen laten zien.

Het dropdownmenu Toeschrijvingsbereik wordt weergegeven op de tabbladen "Analyse" en "Beheer", maar is alleen actief op het tabblad "Analyse".

De apparaatspecifieke weergave

Om de apparaatspecifieke statistieken te zien, moet u "Verkoop via meerdere apparaten opnemen" in het dropdownmenu Toeschrijvingsbereik (1) uitschakelen.

In dit geval weerspiegelt Verkopen (2) alleen de omzet die voortkomt uit een advertentieklik en aankoop op hetzelfde apparaat.

Statistieken zoals Cost Of Sale, Cost Per Order en Conversieratio laten een apparaatspecifieke weergave zien (3).

Gebruik een cross-device weergave voor een complete weergave van campagneprestaties

De online consumenten gebruiken tegenwoordig meerdere apparaten om online aankopen te doen. Bladeren en kopen doen ze regelmatig op verschillende apparaten. Bijna 1 op de 3 online retailtransacties wordt gedaan op twee of meer apparaten.

Met behulp van de identiteitsgrafiek van Criteo, waarin gebruik wordt gemaakt van de gegevens van meer dan 10.000 deelnemende adverteerders, kunnen we honderden miljoenen deterministische id's identificeren en elke consument nauwkeurig linken aan hun winkelactiviteiten op verschillende apparaten,kanalen,en platforms. Dit stelt ons in staat om de verschillende apparaten die door een consument worden gebruikt bij hun aankoop te identificeren en u de meest nauwkeurige gegevens te verstrekken waarop beleggingsbeslissingen kunnen worden genomen.

We raden u aan om elke analyse te baseren op cijfers van de weergave voor meerdere apparaten om te voorkomen dat verkopen ten onrechte worden toegeschreven aan verkopen op andere apparaten dan die waarop de advertentie in eerste instantie werd aangeklikt.

Menu Toeschrijvingsbereik op het tabblad "Beheer"

De standaardweergave op het tabblad "Beheer" bevat verkopen via meerdere apparaten.

Neem contact op met uw Accountstrateeg om de standaardweergave te wijzigen.

Een toeschrijvingsperiode van 30 dagen

In beide weergaven worden verkopen alleen toegeschreven als deze plaatsvinden binnen 30 dagen nadat een online klant op de banner heeft geklikt.