Welke invloed hebben Cross-Device Last Touch-gegevens van Facebook op mijn campagnerapporten?

Met de Cross-Device Last Touch-gegevens van Facebook krijgt Criteo de meest recente gegevens voor het koppelen van last-click cross-device verkopen. Hiermee kunnen we verkoopinformatie verzamelen met alle gegevens in plaats van de totale verkoop samen te voegen zonder informatie op het niveau van meerdere apparaten.

Dit resulteert in nauwkeurigere en actuele rapporten voor alle Criteo Dynamic Ads-campagnes. In de rapporten staat het totale aantal aankopen dat is voltooid 1) op het apparaat dat is gebruikt om te klikken op uw Dynamic Ads van Criteo en 2) op andere apparaten.

Deze verkopen worden ook opgenomen in de statistieken van het Management Center en de Transaction ID-rapporten, zodat u de kosten per klik voor Dynamic Ads-campagnes van Criteo met grotere nauwkeurigheid kunt beheren.

Cross-Device Last Touch-gegevens van Facebook worden pas 58 uur na de bestelling in het Management Center gemeld vanwege de omvangrijke offline analyse- en toekenningswerkzaamheden die Facebook en Criteo moeten uitvoeren.

Het gaat hierbij om het volgende:

• Facebook moet de verkoopgebeurtenis verzamelen, de toeschrijving uitvoeren en de toegeschreven orderniveaus in een API beschikbaar stellen
  • Criteo moet de gegevens op orderniveau uit de API halen, de toeschrijving uitvoeren en beschikbaar stellen in het Management Center
  • Als voorzorgsmaatregel tegen het wijzigen van gegevens wacht Criteo alvorens de gegevens uit de Facebook API te verwerken.

Toeschrijvingspercentage voor de rapporten over de Cross-Device Last-Touch-gegevens van Facebook

Criteo gebruikt voor Facebook-gegevens dezelfde toeschrijvingsfactor waarmee adverteerders hun verkopen via meerdere apparaten in het Management Center kunnen bekijken.

Voor adverteerders die toegeschreven verkopen doorgeven, schrijven we verkopen via meerdere apparaten toe met ongeveer hetzelfde percentage als toegeschreven apparaatspecifieke verkopen. We vermenigvuldigen verkopen via meerdere apparaten met een toeschrijvingspercentage dat gelijk is aan het % apparaatspecifieke verkopen dat toegeschreven wordt aan Criteo. Het 7-daags voortschrijdend gemiddelde van hetzelfde percentage wordt ook dagelijks toegepast op verkopen via meerdere apparaten.

Aan de hand van verkopen via meerdere apparaten kunnen we vaststellen wanneer meerdere apparaten in een aankooptraject worden gebruikt door een consument. Campagne-interacties op één apparaat worden gekoppeld aan de resulterende verkopen op een ander apparaat.

Zo kunnen verkopen via meerdere apparaten worden gemeten en nauwkeurig worden toegeschreven aan uw campagne.