Het implementeren van Criteo OneTag via Google Tag Manager

1. Setting up the dataLayer

Algemene informatie

• De dataLayer is een variabele gedefinieerd in de broncode van uw website. Hij wordt niet uitgevoerd via de Google Tag Manager website.
  • Het zou kunnen zijn dat u de dataLayer in uw site moet toevoegen of wijzigen, dit zal veranderingen aan uw broncode vereisen.
  • De dataLayer moet worden gedefinieerd tussen de <script> </ script> -tags en VOOR de Google Tag Manager tag.
  • De inhoud van de dataLayer zal worden gebruikt door de variabelen  op Google Tag Manager.
  • Uitvoering van de dataLayer wordt het best uitgevoerd door een ontwikkelaar of iemand met geschikte technische vaardigheden.
  • De dataLayer moet worden gedefinieerd op de pagina's waarop u de Criteo OneTag wilt uitvoeren.

Mogelijk moet u uw bestaande dataLayer bijwerken als u niet beschikt over alle verwachte variabelen. Wees er in dit geval van bewust dat u misschien uw broncode moet bijwerken.

2. Define the Variables

Algemene informatie

• De dataLayer en de Criteo OneTag worden met elkaar verbonden door een variabele  die is ingesteld in Google Tag Manager.
  • Nadat de variabelen  zijn ingesteld, zal de informatie die beschikbaar is in de dataLayer automatisch worden ingevoerd in de Criteo OneTag.
  • Een variabele  wordt opgeroepen door de Criteo OneTag met behulp van de code-indeling van twee openingsaccolades, de naam van de aangemaakte variabele, en twee sluitingsaccolades, bijvoorbeeld: {{site_type}}

3. Create the tags

Algemene informatie

• U moet de Criteo OneTag instellen in Google Tag Manager met alle gedefinieerde variabelen uit de datalaag

4. Set up the Triggers

Algemene informatie

• Tot slot moet u de Triggers  instellen, deze definiëren wanneer de tag wordt afgevuurd.

5. Publish

Algemene informatie

• Wanneer alles correct is ingesteld, kan de instelling worden gepubliceerd.
  • Het is essentieel om elke keer te publiceren na het aanbrengen van wijzigingen in de instellingen, anders zullen ze niet worden weergegeven op uw website en zal de datalaag / Criteo OneTag niet naar verwachting functioneren.

Debugging

• Google Tag Manager maakt het mogelijk om uw container te debuggen om fouten te ontdekken. Veelvoorkomende fouten kunnen bestaan ​​uit het niet activeren van de tag op de juiste pagina of het niet doorgeven van de juiste informatie van de datalaag.
  • In order to debug, a new version of the container needs to be created. Once it has been created, click the "Preview" button and confirm everything is working as expected.

• During the debug process you will see a Google Tag Manager frame around your site that allows you to view which tags were fired, why the tags were fired, and the information that has been passed via the dataLayer.

• Debug uw container voordat u contact opneemt met Criteo, daar veel fouten daar makkelijk worden ontdekt en verholpen.