Criteo OneTag verklaard

Overzicht

De Criteo OneTag is een JavaScript-tag die Criteo in staat stelt de bedoelingen van uw gebruikers te verzamelen wanneer ze op uw website navigeren.

De Criteo OneTag bestaat uit twee elementen:

• De Criteo loader, een JavaScript-bibliotheek die moet worden gedefinieerd op elke pagina waarop de Criteo OneTag is geïmplementeerd. De Criteo loader regelt het opzetten en activeren van oproepen naar de Criteo-servers.
  • Met de tag kunt u de bladergebeurtenissen van uw bezoekers verzamelen (zoals bekeken producten, gekochte producten, enz.), die wij vervolgens gebruiken voor het berekenen van relevante en gepersonaliseerde aanbevelingen voor uw advertentiebanners.

Het implementeren van de tag is snel, eenvoudig en onzichtbaar voor uw gebruikers. De kwaliteit van aanbevelingen is rechtstreeks gekoppeld aan de kwaliteit van de tagimplementatie, inclusief de tags die op alle of de meeste pagina’s zijn geïnstalleerd, en wordt onder andere ook bepaald door het feit of de juiste parameters worden doorgegeven.

De Criteo OneTag:

• verandert uw site niet zichtbaar en is volledig onzichtbaar voor de gebruikers.
  • is asynchroon en vertraagt het laden van uw pagina's niet.
  • moet in de header code van elke pagina op uw site worden uitgevoerd.

Waar moet u de Criteo OneTag implementeren?

Implementeer de Criteo OneTag in vijf verschillende paginatypen:

• Startpagina.
  • Zoek/categorie lijstpagina's.
  • Productpagina's.
  • Winkelmand- of winkelwagenpagina.
  • Verkoopbevestigingpagina.

Startpagina

Het implementeren van de Criteo OneTag op uw startpagina stelt ons in staat om bouncers (gebruikers die op uw startpagina terechtkomen en uw site zonder een aankoop verlaten) te volgen. We zullen automatisch de waarde van deze gebruikers evalueren en kunnen banners met de best verkopende producten weergegeven.

Zoekresultatenpagina

Een zoekresultatenpagina toont meerdere producten. Het kan een categorie pagina of een pagina met zoekresultaten zijn. Met een Criteo OneTag op deze pagina's, kunnen we het belang van een gebruiker in een bepaald soort product of categorie volgen.

Omdat veel gebruikers alleen door uw zoekresultaten- en categoriepagina's bladeren en niet doorklikken naar een productdetailpagina, is het implementeren van de Criteo OneTag op deze pagina’s van een hoger niveau van elementair belang voor het volgen van deze gebruikers.

Productpagina

Een productpagina toont informatie over een specifiek product. De installatie van de Criteo OneTag op productpagina's is de sleutel, want dit is waar de bedoeling van de gebruiker het sterkst tot uitdrukking komt. Er zijn veel gebruikers die rechtstreeks op uw productpagina's terechtkomen zonder eerst uw lijst met zoekresultaten pagina's te bezoeken.

Winkelmand

Met de Criteo OneTag op uw winkelmand- of winkelwagenpagina kunnen we deze gebruikers tot dicht bij de conversie op uw site volgen, maar die het proces wel vóór de definitieve checkout beëindigen.

Verkoopbevestigingpagina

Wanneer gebruikers een aankoop op uw site voltooien, krijgen ze een verkoopbevestigingspagina te zien met een order-ID en samenvatting. Door de Criteo OneTag op deze pagina te installeren, kunnen we de door uw klanten gekochte producten volgen.

Het volgen van specifieke aankopen stelt ons in staat de weergave van de banner te optimaliseren, zodat we niet de gekochte producten van de klant in de banners weergeven. Met deze parameter kunt u ook nauwkeurig Criteo ROI meten.