Zeer weinig of geen treffers

Overzicht

Elke keer als de Criteo OneTag wordt afgevuurd, ontvangt Criteo een gebeurtenis met alle parameters die worden doorgegeven in de tag; dit wordt een treffer genoemd. Als er geen treffers door Criteo worden ontvangen, betekent dit dat er een probleem is met de uitvoering van de Criteo OneTag.
Het aantal treffers per pagina geregistreerd door de Criteo OneTag op uw site (Startpagina, Zoeken Listing, Product, Winkelwagen en Verkoopbevestiging pagina's) moet overeenkomen met het aantal treffers / pageviews geregistreerd door Google Analytics of soortgelijke diensten. Als er een discrepantie  is, dan betekent dit dat niet alle bekeken pagina's correct worden geregistreerd en moet u de volgende  stappen voor de probleemoplossing uitvoeren.

Probleemoplossing

Zorg ervoor dat de Criteo OneTag is geïmplementeerd in een live-omgeving, omdat testomgevingen niet genoeg treffers voor nauwkeurige analyse genereren.
Blader door pagina's van uw site waar de Criteo OneTag is geïmplementeerd (Start, Zoeklijst, Product, Winkelwagen en Verkoopbevestiging pagina's), met name die waar geen of een klein aantal treffers wordt gemeld, voer vervolgens de volgende controles uit:

Is de Criteo loader  uitgevoerd?

Zonder de lader kan Criteo OneTag niet worden afgevuurd, dus moet je controleren of de lader correct is uitgevoerd:

1. Open het netwerkpaneel.
Als u gebruik maakt van Google Chrome, Mozilla Firefox of Internet Explorer, drukt u op F12 op het toetsenbord, herlaad de pagina (F5), en klik vervolgens op Netwerk op de pop-up zoals in de afbeelding hieronder.

2. Kijk voor Criteo gerelateerde netwerkactiviteiten.
Klik op het netwerkpaneel en druk op Ctrl + F om de zoekbalk te openen

3. Zoek "Criteo" en probeer een netwerkactiviteit te vinden, zoals degene hieronder, die ld.js toont

4. Als u deze ingang niet vindt, herlaad dan de pagina en probeer het opnieuw.

5. Als u nog steeds ld.js niet kan vinden, moet u nogmaals controleren:

• Als u de Criteo OneTag direct in de broncode van uw website implementeert, moet u controleren of de JavaScript-lader (zie onderstaande code) is opgenomen in het begin van de Criteo OneTag en dat het niet wordt geblokkeerd door een ander element van de code .
    Criteo lader:
     <script type="text/javascript" src="//static.criteo.net/js/ld/ld.js" async="true"></script>
  • Als u de uitvoering van de Criteo OneTag doet via Google Tag Manager, zorg er dan voor dat uw triggers correct zijn gedefinieerd en de Google Tag Manager dataLayer de vereiste informatie bevat die in die triggers wordt gebruikt.

Is de Criteo OneTag correct afgevuurd?

Na te hebben gecontroleerd dat de lader correct wordt uitgevoerd, moet u een soortgelijke controle uitvoeren om te bevestigen dat er een gebeurtenisoproep is gedaan aan Criteo.

1. Met behulp van het netwerkpaneel zoekt u naar een netwerkactiviteit die begint met "event?a=" zoals weergegeven in de afbeelding hieronder.

4. Als u deze niet vindt, herlaad dan de pagina en herhaal de zoekactie.

3. Als u nog steeds het resultaat dat begint met " event?a="niet kunt vinden, betekent dit dat de Criteo OneTag niet is uitgevoerd en moet u de uitvoering van de Criteo OneTag herzien. Gedetailleerde informatie over hoe u de Criteo OneTag correct instelt, kunt u hier vinden

Veelvoorkomende problemen bij de uitvoering van de Criteo OneTag:

• De account parameter is gewijzigd
    Controleer goed dat de account parameter exact dezelfde is als degene die u hebt gekregen van het
    integratieplatform.
    Account ID-verklaring:
     { event: "setAccount", account: YOUR UNIQUE ACCOUND ID },
  • Ontbrekende haakjes, ronde haken, vierkante haken of aanhalingstekens
    Als haakjes, ronde haken, vierkante haken of aanhalingstekens niet correct worden geopend of gesloten, zal de Criteo OneTag code verbroken worden, wat JavaScript-fouten genereert. Zorg ervoor dat alle haakjes "(", haakjes "{" en vierkante haakjes "[" en aanhalingstekens exact zijn ingevoerd zoals in de Criteo OneTag code die u krijgt van het integratieplatform.