Zeer weinig of geen treffers

Overzicht

Telkens wanneer de Criteo OneTag wordt geactiveerd, ontvangt Criteo een gebeurtenis waarbij alle parameters in de tag worden doorgegeven; dat wordt een hit, of treffer, genoemd. Als Criteo geen treffers ontvangt, betekent dit dat er een probleem is met de implementatie van de Criteo OneTag.

Het aantal treffers per pagina geregistreerd door de Criteo OneTag op uw site (Startpagina, Zoekresultaten, Product, Winkelwagen en Verkoopbevestiging) moet overeenkomen met het aantal treffers/pageviews geregistreerd door Google Analytics of soortgelijke oplossingen. Als er een verschil is, betekent dit dat niet alle pageviews correct worden geregistreerd en moet u de volgende stappen voor probleemoplossing uitvoeren.

Probleemoplossing

Zorg ervoor dat de Criteo OneTag geïmplementeerd wordt in een productieomgeving omdat testomgevingen te weinig treffers voor een nauwkeurige analyse genereren.

Blader door pagina's van uw site waar de Criteo OneTag is geïmplementeerd (Start, Zoeklijst, Product, Winkelwagen en Verkoopbevestigingpagina's), met name die waar geen of een klein aantal treffers wordt gemeld. Voer daarna de volgende controles uit:

Is de Criteo loader  uitgevoerd?

Zonder de lader kan Criteo OneTag niet worden afgevuurd, dus moet je controleren of de lader correct is uitgevoerd:

1. Open het netwerkpaneel.
Als u gebruik maakt van Google Chrome, Mozilla Firefox of Internet Explorer, drukt u op F12 op het toetsenbord, herlaad de pagina (F5), en klik vervolgens op Netwerk op de pop-up zoals in de afbeelding hieronder.

2. Zoek naar Criteo-gerelateerde netwerkactiviteiten.
Klik op het netwerkpaneel en druk op Ctrl + F om de zoekbalk te openen.

3. Zoek "Criteo" en probeer een netwerkactiviteit te vinden, zoals degene hieronder, die ld.js toont

4. Als u deze ingang niet vindt, herlaad dan de pagina en probeer het opnieuw.

5. Als ld.js nog steeds niet wordt weergegeven, moet u het volgende controleren:

• Of u de Criteo OneTag rechtstreeks in de broncode van uw website implementeert. U moet controleren of de JavaScript-lader (zie onderstaande code) is opgenomen aan het begin van de Criteo OneTag en of deze niet wordt geblokkeerd door een ander element van de code.
    Criteo loader:
     <script type="text/javascript" src="//static.criteo.net/js/ld/ld.js" async="true"></script>
  • Als u de uitvoering van de Criteo OneTag doet via Google Tag Manager, zorg er dan voor dat uw triggers correct zijn gedefinieerd en de Google Tag Manager dataLayer de vereiste informatie bevat die in die triggers wordt gebruikt.

Is de Criteo OneTag correct afgevuurd?

Na te hebben gecontroleerd dat de lader correct wordt uitgevoerd, moet u een soortgelijke controle uitvoeren om te bevestigen dat er een gebeurtenisoproep is gedaan aan Criteo.

1. Met behulp van het netwerkpaneel zoekt u naar een netwerkactiviteit die begint met "event?a=" zoals weergegeven in de afbeelding hieronder.

4. Als u deze niet vindt, herlaad dan de pagina en herhaal de zoekactie.

3. Als u nog steeds het resultaat dat begint met " event?a="niet kunt vinden, betekent dit dat de Criteo OneTag niet is uitgevoerd en moet u de uitvoering van de Criteo OneTag herzien. Gedetailleerde informatie over hoe u de Criteo OneTag correct instelt, kunt u hier vinden.

Veelvoorkomende problemen bij de uitvoering van de Criteo OneTag:

• De accountparameter is gewijzigd
    Controleer of de accountparameter exact dezelfde is als de parameter die u van het Integration Platform hebt gekregen.
    Account-ID-declaratie:
     { event: "setAccount", account: YOUR UNIQUE ACCOUND ID },
  • Ontbrekende haakjes, ronde haken, vierkante haken of aanhalingstekens
    Als haakjes, ronde haken, vierkante haken of aanhalingstekens niet correct worden geopend of gesloten, zal de Criteo OneTag code verbroken worden, wat JavaScript-fouten genereert. Zorg ervoor dat alle haakjes "(", haakjes "{" en vierkante haakjes "[" en aanhalingstekens exact zijn ingevoerd zoals in de Criteo OneTag code die u krijgt van het integratieplatform.