Verplichte of optionele informatie ontbreekt of is niet juist opgemaakt

Criteo vereist dat specifieke dynamische en statische parameters worden doorgegeven aan de Criteo OneTag, zodat het webbrowsergedrag van gebruikers kan worden gevolgd en de Criteo Engine relevante productaanbevelingen kan ontwikkelen die op de Criteo-banners worden weergegeven.

De volgende drie parameters zijn gebruikelijk op alle pagina's waarop de Criteo OneTag wordt uitgevoerd:

• Account ID
  • SiteType
  • E-mail

Verplichte Parameters

Account ID

Dit is uw Criteo Account-ID. Deze werd tijdens de eerste setup van de Criteo OneTag aan u verstrekt. Als uw Account-ID 1234 is, ziet de Criteo OneTag er als volgt uit:

{ event: "setAccount", account: 1234 }

Site type

De parameter site type is een dynamische parameter, opgenomen in de Criteo OneTag op alle pagina's van uw site. Als uw site verschillende versies heeft om meerdere apparaten te ondersteunen, geef dan aan welke versie van uw site wordt getoond aan de gebruiker via de setSiteType-parameter:

• d voor desktop
  • m voor mobiel
  • t voor tablet

Als u niet beschikt over een mobiele hebben - of tablet-specifieke site, stel dan de waarde op d.

De setSiteType parameter voor  de desktop-versie van de website:

{ event: "setSiteType", type: "d" },

setSiteType-parameter voor de mobiele versie van een site:

{ event: "setSiteType", type: "m" },

setSiteType-parameter voor de tabletversie van een site:

{ event: "setSiteType", type: "t" },

Product-ID, prijs, hoeveelheid, en Transactie ID

Naast de bovenstaande parameters zijn voor de implementatie van de Criteo OneTag op de pagina's Zoekresultaten, Product, Winkelwagen en Verkoopbevestiging andere parameters vereist (Product-ID, Prijs, Hoeveelheid en Transactie-ID).

Met de Product-ID kan de Criteo OneTag de door uw gebruikers bekeken items matchen met de beschikbare producten uit uw feed. Als B234 de ID is voor het product dat wordt weergegeven op de pagina, ziet de ViewItem-gebeurtenis er zo uit:
viewItem-gebeurtenisvoorbeeld:

{ event: "viewItem", item: "B234" }

Als de ID's voor de drie bovenste producten die bij de zoekresultaten of op de overzichtspagina met categorieën worden weergegeven, gelijk zijn aan A111, B234 en H556, ziet de viewList-gebeurtenis er als volgt uit:
Voorbeeld viewList-gebeurtenis:

{ event: "viewList", item: ["A111", "B234", "H556"] }

Als de gebruiker twee artikelen in de winkelwagen heeft geplaatst:

• Twee exemplaren van het product-ID A122 met een prijs per eenheid van €44,90
  • Één exemplaar van de product-ID F5532 met een prijs per eenheid van €85,00

de overzicht mand gebeurtenis zal er zo uitzien:

{ event: "viewBasket",  item: [ { id: "A122", price: 44.90, quantity: 2 },
{ id: "F5532", price: 85.00, quantity: 1 }
]}

Als de gebruiker heeft gekocht:

• Twee exemplaren van het product-ID A122 met een prijs per eenheid van €44,90
  • Één exemplaar van de product-ID F5532 met een prijs per eenheid van €85,00

en de Transactie-/bestellings-ID voor de aankoop is G555999,  dan zal de volgtransactie gebeurtenis er zo uitzien:

{ event: "trackTransaction", id: "G555999",
item: [ { id: "A122", price: 44.90, quantity: 2 },
{ id: "F5532", price: 85.00, quantity: 1 }
]}

Optionele parameters

E-mail

De e-mail-parameter is een dynamische parameter in de Criteo OneTag op alle pagina's van uw site. Deze parameter wordt gebruikt door Criteo Cross Device en stelt Criteo in staat om nauwkeurig gebruikers te matchen op meerdere apparaten. In het veld van de e-mail-parameter geeft u het e-mailadres van de klant door (ontdaan van spaties en omgezet naar kleine letters) en Criteo zal het hashen met behulp van een MD5-algoritme voordat het wordt opgeslagen op onze servers. Hash-versleutelde e-mailadressen zijn onomkeerbaar en anoniem, dus Criteo heeft geen toegang tot de adressen van uw gebruikers.

setEmail parameter  voorbeeld:

{ event: "setEmail", email: "user@example.com" },

Laat het leeg als er geen e-mailadres beschikbaar is.

setEmail parameter met lege waarde, voorbeeld:

{ event: "setEmail", email: "" },

Als alternatief kunt u het versleutelde e-mailadres doorgeven met behulp van een MD5 hash-functie. In dat geval moet u de standaardfunctie "setEmail" vervangen door "setHashedEmail", zoals hieronder weergegeven.

Ten slotte moet u het dynamisch versleutelde e-mailadres doorgeven nadat het is ontdaan van spaties en is omgezet in kleine letters.

setHashEmail parameter bijvoorbeeld met hash emailadres user@example.com :

{ event: "setHashedEmail", email: "b58996c504c5638798eb6b511e6f49af" },

Laat deze parameter leeg als er geen e-mailadres beschikbaar is. Voorbeeld:

{ event: "setHashedEmail", email: "" },