Ik bied meerdere betaalmethoden

Overzicht

De Criteo OneTag moet op de pagina Orderbevestiging van uw website worden geplaatst, ongeacht de betaalmethode die door de gebruiker wordt gekozen, zodat u de gekochte producten kunt volgen. Door te volgen wat de gebruiker koopt, kan Criteo de bannerweergave optimaliseren, zodat producten die de gebruiker al gekocht heeft niet meer in toekomstige banners worden getoond. Door een goede implementatie kunt u bovendien de ROI van uw Criteo-campagne meten.

Als u voor elke betaalmethode een andere pagina Orderbevestiging hebt, moet u ervoor zorgen dat de Criteo OneTag is geïmplementeerd en voor al die pagina's werkt. De Criteo OneTag moet worden geïmplementeerd binnen de headercode van uw site. Omdat de tag asynchroon wordt geladen, heeft dat geen invloed op de paginalaadtijden of de gebruikservaring.

Transacties buiten uw domein

Als u een betaalmethode aanbiedt waarbij de transactie plaatsvindt buiten uw domein (zoals PayPal), zult u zien dat veel van uw klanten die deze betaalmethode gebruiken, niet worden teruggestuurd naar uw site. Als ze niet automatisch terugkeren naar de Orderbevestiging/Bedankt-pagina, moet u wellicht de Criteo OneTag op de knop Nu betalen implementeren. Deze knop stuurt de gebruiker door naar het externe domein, zodat Criteo de transactie kan vastleggen.

Het voorbeeld hieronder laat zien hoe de Criteo OneTag kan worden geïmplementeerd op een knop genaamd "PayPal". Er hoeft slechts één functie te worden toegevoegd:

De Criteo OneTag uitgevoerd op een knop om externe verkopen te volgen:

<!-- //Criteo Loader -->
<script type="text/javascript" src="//static.criteo.net/js/ld/ld.js" async="true"></script>

<!--............ -->

<script type="text/javascript">
function load_Criteo_OneTag(){
window.criteo_q = window.criteo_q || [];
window.criteo_q.push(
{ event: "setAccount", account: YOUR UNIQUE ACCOUNT ID },
{ event: "setSiteType", type: "m FOR MOBILE OR t FOR TABLET OR d FOR DESKTOP" },
{ event: "setEmail", email: "TRIMMED AND LOWERCASE USER EMAIL ADDRESS" },
{ event: "trackTransaction", id: "TRANSACTION ID",
item: [ { id: "FIRST PRODUCT ID", price: FIRST PRODUCT UNIT PRICE, quantity: FIRST PRODUCT QUANTITY },
{ id: "SECOND PRODUCT ID", price: SECOND PRODUCT UNIT PRICE, quantity: SECOND PRODUCT QUANTITY }
/* add a line for each product in the user's basket */
]});
}
</script>

<!--............ -->

<button type="button" onclick="load_Criteo_OneTag()">PayPal</button>

Hoe het tellen van herhaalde transacties te voorkomen dat wordt veroorzaakt door multi-clicks

Soms dubbelklikken gebruikers op de knop Nu betalen, die de gebruiker doorstuurt naar de externe betaalmethode. Om te voorkomen dat de Criteo OneTag elke keer wordt uitgevoerd dat de gebruiker erop klikt, kunt u een variabele toevoegen die verhindert dat de gebeurtenis meer dan eens wordt uitgevoerd.

Zie het voorbeeld hieronder:

De Criteo OneTag is geïmplementeerd op een verkoopbevestigingspagina met multi-klik detectie:

<!-- //Criteo Loader -->
<script type="text/javascript" src="//static.criteo.net/js/ld/ld.js" async="true"></script>
<!-- // Declare the variable -->
<script type="text/javascript">
var cto_clicked = false;
</script>

<!--............ -->

<script type="text/javascript">
function load_Criteo_OneTag(){
if (!window.cto_clicked){
window.clicked = true;
window.criteo_q = window.criteo_q || [];
window.criteo_q.push(
{ event: "setAccount", account: YOUR UNIQUE ACCOUNT ID },
{ event: "setSiteType", type: "m FOR MOBILE OR t FOR TABLET OR d FOR DESKTOP" },
{ event: "setEmail", email: "TRIMMED AND LOWERCASE USER EMAIL ADDRESS" },
{ event: "trackTransaction", id: "TRANSACTION ID",
item: [ { id: "FIRST PRODUCT ID", price: FIRST PRODUCT UNIT PRICE, quantity: FIRST PRODUCT QUANTITY },
{ id: "SECOND PRODUCT ID", price: SECOND PRODUCT UNIT PRICE, quantity: SECOND PRODUCT QUANTITY }
/* add a line for each product in the user's basket */
]});
}
}
</script>

<!--............ -->

<button type="button" onclick="load_Criteo_OneTag()">PayPal</button>

Een willekeurige transactie-ID genereren

In het geval de bestelling geen bijbehorende transactie-ID heeft om door te geven aan Criteo OneTag wanneer de gebruiker op de knop "Nu betalen" klikt, kunt u deze Random-functie gebruiken om er een te genereren.

Random-functie:

Math.floor(Math.random()*9999999)

In het onderstaande voorbeeld wordt deze Random-functie gecombineerd met het voorvoegsel "Button_" om een transactie-ID te maken die gemakkelijker kan worden geïdentificeerd. Als u meerdere betaalmethoden aanbiedt, kunt u het woord "Button" wijzigen in de door de gebruiker gekozen methode. Als u deze code bijvoorbeeld hebt geïmplementeerd op een knop die doorstuurt naar PayPal, kunt u "PayPal_" in plaats van "Button_" gebruiken, zodat het nog gemakkelijker wordt om de transactie te identificeren.

De onderstaande code is slechts een uittreksel van de trackTransaction-gebeurtenis van de Criteo OneTag om het gedeelte met betrekking tot de transactie-ID te markeren.

De Criteo OneTag uitgevoerd op een verkoopbevestigingpagina:

<!--............ -->
{ event: "trackTransaction", id: "PayPal_" + Math.floor(Math.random()*9999999),
item: [ { id: "FIRST PRODUCT ID", price: FIRST PRODUCT UNIT PRICE, quantity: FIRST PRODUCT QUANTITY },
{ id: "SECOND PRODUCT ID", price: SECOND PRODUCT UNIT PRICE, quantity: SECOND PRODUCT QUANTITY }
/* add a line for each product in the user's basket */

Voorbeelden van verschillende betaalmethoden

• Creditcard/betaalpas
  • PayPal
  • Cheque
  • Bankoverschrijving
  • Betalen met Amazon