De structuur van de Criteo OneTag

De Criteo OneTag moet worden uitgevoerd binnen de header code op uw site.
De tag laadt asynchroon, dus hij zal niet interfereren met de pagina laadtijden of gebruikservaring.

Hier is een voorbeeld van hoe de Criteo OneTag wordt uitgevoerd op een startpagina:

<script type="text/javascript" src="//static.criteo.net/js/ld/ld.js" async="true">
</script> <script type="text/javascript">
window.criteo_q = window.criteo_q || [];
window.criteo_q.push(
        { event: "setAccount", account: YOUR UNIQUE ACCOUNT ID },
        { event: "setSiteType", type: "m FOR MOBILE OR t FOR TABLET OR d FOR DESKTOP" },
      { event: "setEmail", email: "TRIMMED AND LOWERCASE USER EMAIL ADDRESS" },
        { event: "viewHome"} ); </script>

Loader

De loader zal het protocol van uw site herkennen en zich er automatisch aan aanpassen: http of https , wijzig de loader niet.

Criteo loader:

<script type="text/javascript" src="//static.criteo.net/js/ld/ld.js" async="true"></script>

Account ID parameter

De Criteo account-ID parameter is uniek voor uw Criteo account. Gelieve deze waarde niet te wijzigen.

Account ID parameter:

{ event: "setAccount", account: YOUR UNIQUE ACCOUNT ID },

setSiteType parameter

De setSiteType parameter bevindt zich in de Criteo OneTag op alle pagina's van uw site. Als uw site verschillende versies heeft om meerdere apparaten te ondersteunen, geef dan aan welke versie van uw site wordt getoond aan de gebruiker via de setSiteType parameter:

• d voor desktop
  • m voor mobiel
  • t voor tablet

Als u niet beschikt over een mobiele of tablet-specifieke site, stel dan de waarde op d

De setSiteType parameter op de desktop-versie van de website:

{ event: "setSiteType", type: "d" },

De setSiteType parameter op de mobiele versie van een website:

{ event: "setSiteType", type: "m" },

De setSiteType parameter op de tablet versie van de website:

{ event: "setSiteType", type: "t" },

Email parameter

De parameter van de email is in elke Criteo OneTag aanwezig en op alle pagina's van uw site geïmplementeerd. Deze parameter wordt gebruikt door Criteo Cross Device om zorgvuldig gebruikers tussen meerdere apparaten te matchen. In het email parameter veld, bij het doorgegeven emailadres van de klant (getrimd en omgezet naar kleine letters) zal automatisch worden gehasht met behulp van een  MD5 algoritme voordat het op onze servers wordt opgeslagen. Gehashte emails zijn onomkeerbaar versleuteld en anoniem, dus Criteo heeft geen toegang tot de e-mailadressen van uw gebruikers.

setEmail parameter:

{ event: "setEmail", email: "user@example.com" },

Laat deze parameter  leeg als een e-mailadres niet beschikbaar is.

setEmail parameter met lege waarde:

{ event: "setEmail", email: "" },

Als alternatief kunt u het versleutelde e-mailadres met behulp van een MD5 hash-functie (deze pagina geeft  enkele voorbeelden van het oproepen MD5 hash functies in verschillende programmeertalen) doorgeven. In dit geval dient u de standaard "setEmail" met "setHashedEmail", zoals hieronder getoond, te vervangen.

Het e-mailadres zal moeten worden getrimd en omgezet naar kleine letters voordat het wordt versleuteld met behulp van een MD5 hash-functie. U kunt vervolgens de versleutelde string doorgeven aan de setHashedEmail parameter.

Voorbeeld van een gehasht e-mailadres user@example.com

setHashedEmail parameter:

{ event: "setHashedEmail", email: "b58996c504c5638798eb6b511e6f49af" },

Laat deze parameter leeg als een e-mailadres niet beschikbaar is.

{ event: "setHashedEmail", email: "" },

Pagina specifieke gebeurtenis parameter

De laatste gebeurtenisparameter varieert afhankelijk van de pagina waarop de Criteo OneTag geïmplementeerd is: Startpagina, Zoekresultatenpagina, Productpagina, Winkelmandpagina of Verkoopbevestigingpagina.