Criteo OneTag op uw zoeklijst pagina:

Overzicht

Een zoeklijst pagina toont  meerdere producten; het kan een categorie pagina of een pagina met zoekresultaten zijn. Het implementeren van de Criteo OneTag op deze pagina's stelt ons in staat om de interesse van de gebruiker in een bepaald type product te volgen (bijvoorbeeld: producten van een bepaalde categorie).

Veel gebruikers browsen gewoon in uw zoeklijst en categorie pagina's en klikken niet door naar de product specifieke pagina's, dus is de uitvoering van de Criteo OneTag op deze pagina's de sleutel tot het volgen van deze gebruikers.

U dient de Criteo OneTag binnen de koptekst van elke pagina van uw site te implementeren. De tag laadt asynchroon, dus hij zal laadtijden van de pagina of de gebruikservaring niet onderbreken.

Bij het implementeren van de Criteo OneTag op een zoekresultaat of categorie lijst pagina, dient u dynamisch de product ID's voor de top drie producten die op de pagina worden weergegeven, de SiteType en e mail parameters door te geven.

Criteo OneTag geïmplementeerd op een zoeklijst pagina:

<script type="text/javascript" src="//static.criteo.net/js/ld/ld.js" async="true"></script>
<script type="text/javascript">
window.criteo_q = window.criteo_q || [];
window.criteo_q.push(
{ event: "setAccount", account: YOUR UNIQUE ACCOUNT ID },
{ event: "setSiteType", type: "m FOR MOBILE OR t FOR TABLET OR d FOR DESKTOP" },
{ event: "setEmail", email: "TRIMMED AND LOWERCASE USER EMAIL ADDRESS" },
{ event: "viewList", item: ["FIRST PRODUCT ID", "SECOND PRODUCT ID", "THIRD PRODUCT ID"] }
);
</script>

De viewList gebeurtenis

De viewList gebeurtenis is de specifieke Criteo OneTag gebeurtenis die wordt geactiveerd wanneer de tag wordt uitgevoerd op een zoekresultaat of categorielijst pagina. De ID's van de top drie producten getoond aan de gebruiker op de pagina moeten worden doorgegeven via de item parameter.

{ event: "viewList", item: ["FIRST PRODUCT ID", "SECOND PRODUCT ID", "THIRD PRODUCT ID"] }

De product ID's die aan de Criteo OneTag tag zijn doorgegeven, moeten exact dezelfde ID's zijn als in uw product data feed.

Voorbeeld: als de ID's voor de top drie producten weergegeven op de zoekresultaat of de categorie lijst pagina A111, B234 en H556 zijn, zal de viewList gebeurtenis er dan zo uitzien:

{ event: "viewList", item: ["A111", "B234", "H556"] }

setSiteType parameter

De parameter van de setSiteType is een dynamische parameter die aanwezig zal zijn in de Criteo OneTag op alle pagina's van uw site. Als uw site verschillende versies heeft, geef dan aan welke versie van uw site wordt getoond aan de gebruiker via de setSiteType parameter:

• d voor desktop
  • m voor mobiel
  • t voor tablet

Als u niet beschikt over een mobiele of tablet-specifieke site, stel dan de waarde op d.

De setSiteType parameter op de desktop-versie van de website:

{ event: "setSiteType", type: "d" },

De setSiteType parameter op de mobiele versie van een website:

{ event: "setSiteType", type: "m" },

De setSiteType parameter op de tablet versie van de website:

{ event: "setSiteType", type: "t" },

setEmail parameter

De e-mail parameter is een dynamische parameter die aanwezig zal zijn in de Criteo OneTag op alle pagina's van uw site. Deze parameter wordt gebruikt doorCriteo Cross Deviceen stelt Criteo in staat om zorgvuldig gebruikers te matchen tussen meerdere apparaten. In het parameterveld van de e-mail geeft u het e-mailadres van de klant door (getrimd en omgezet naar kleine letters) en Criteo zal het hashen met behulp van het MD5-algoritme, voordat het wordt opgeslagen op onze servers. Gehashte e-mails zijn onomkeerbaar en anoniem, dus Criteo heeft geen toegang tot de e-mailadressen van uw gebruikers.

setEmail parameter voorbeeld:

{ event: "setEmail", email: "user@example.com" },

Laat het leeg als een e-mailadres onbeschikbaar is. Voorbeeld van setEmail parameter met lege waarde:

{ event: "setEmail", email: "" },

Als alternatief kunt u het versleutelde e-mailadres met behulp van een MD5 hash-functie doorgeven (hier een link naar een pagina met een aantal voorbeelden van verschillende programmeertalen van MD5 hash functies). In dit geval dient u de standaard "setEmail" met "setHashedEmail", zoals hieronder getoond, te vervangen.

Voorbeeld van setHashedEmail parameter met gehasht emailadres user@example.com:

{ event: "setHashedEmail", email: "b58996c504c5638798eb6b511e6f49af" },

Laat het leeg als een e-mailadres onbeschikbaar is.

{ event: "setHashedEmail", email: "" },