Google Tag Manager - dataLayer

Het instellen van de dataLayer

Algemene informatie

• De dataLayer is een variabele gedefinieerd in de broncode van uw website. Hij wordt niet uitgevoerd via de Google Tag Manager website.
  • Het zou kunnen zijn dat u de dataLayer in uw site moet toevoegen of wijzigen, dit zal veranderingen aan uw broncode vereisen.
  • De dataLayer moet worden gedefinieerd tussen de <script> </ script> -tags en VOOR de Google Tag Manager tag.
  • De inhoud van de dataLayer zal worden gebruikt door de variabelen  op Google Tag Manager.
  • Uitvoering van de dataLayer wordt het best uitgevoerd door een ontwikkelaar of iemand met geschikte technische vaardigheden.
  • De dataLayer moet worden gedefinieerd op de pagina's waarop u de Criteo OneTag wilt uitvoeren.

Mogelijk moet u uw bestaande dataLayer bijwerken als u niet beschikt over alle verwachte variabelen. Wees er in dit geval van bewust dat u misschien uw broncode moet bijwerken.

Alle pagina's

Op alle pagina's zal u de e-mail variabele moeten definiëren voor uw dataLayer:

e-mail
  • Om Criteo's cross device oplossing te activeren, moet u het e-mailadres van de gebruiker verstrekken, ontdaan van spaties en omgezet naar kleine letters.
  • Criteo zal dan gebruik maken van md5 hashing om het e-mailadres te versleutelen voordat het op onze servers wordt opgeslagen.
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'email': 'john@doe.com'
});
</script>
  • Als het e-mailadres van de gebruiker niet beschikbaar is op de huidige pagina, moet de parameter als een lege string worden doorgegeven.
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'email': ''
});
</script>

Startpagina dataLayer

• De dataLayer moet op uw startpagina worden uitgevoerd.
  • Vergeet niet om de dataLayer te definiëren VÓÓR de Google Tag Manager tag.
  • De code laat zien hoe u de dataLayer op uw Startpagina implementeert:
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType':'HomePage',
'email': 'email address of the user'
});
</script>

Lijst pagina dataLayer

• De dataLayer moet op uw Zoekresultaten/Categorie pagina's worden uitgevoerd.
  • ProductID_1, ProductID_2 en ProductID_3 parameters moeten dynamisch worden gevuld met de juiste waarden.
  • De onderstaande code laat zien hoe u de dataLayer op uw lijst pagina implementeert:
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType':'ListingPage',
'email': 'email address of the user',
'ProductIDList' : ['ProductID_1', 'ProductID_2', 'ProductID_3']
});
</script>

Product pagina dataLayer

• De dataLayer moet op uw individuele product pagina's worden uitgevoerd.
  • De product ID parameter moet dynamisch worden gevuld met de juiste product-ID waarde.
  • De onderstaande code laat zien hoe u de dataLayer op uw productpagina implementeert:
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'ProductPage',
'email': 'email address of the user',
'ProductID': 'ProductID'
});
</script>

Winkelwagen pagina dataLayer

• De dataLayer moet op uw mand / winkelwagen pagina worden uitgevoerd.
  • Voor elk product toegevoegd aan de winkelwagen, moet u het product-ID, de hoeveelheid (aantal eenheden van het desbetreffende product), en de prijs doorgeven.
  • De onderstaande code laat zien hoe u de dataLayer op uw mand pagina implementeert:
<script type="text/javascript">
var product_list = [];
product_list.push(
{ id: "productID_1", price: price_1, quantity: quantity_1 },
{ id: "productID_2", price: price_2, quantity: quantity_2 }
/* add a line for each item in the user's cart */
);
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'BasketPage',
'email': 'email address of the user',
'ProductBasketProducts': product_list
});
</script>

Verkoopbevestiging pagina dataLayer

• De dataLayer moet worden gedefinieerd op de verkoopbevestiging-/bedankpagina (getoond nadat de gebruiker zijn bestelling heeft geplaatst en betaald).
  • De transactie ID waarde moet dynamisch worden gevuld met de bijbehorende bestelgegevens.
  • Voor elk gekocht product, moet u de product-ID, de hoeveelheid (aantal eenheden van het desbetreffende product), en de prijs doorgeven.
  • De onderstaande codelijst laat zien hoe de dataLayer op uw verkoopbevestigingspagina uit te voeren:
<script type="text/javascript">
var product_list = [];
product_list.push(
{ id: "productID_1", price: price_1, quantity: quantity_1 },
{ id: "productID_2", price: price_2, quantity: quantity_2 }
/* add a line for each item in the user's cart */
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'TransactionPage',
'email': 'email address of the user',
'ProductTransactionProducts': product_list,
'TransactionID': 'TransactionID'