Google Tag Manager - variabelen

Definieer de variabelen

Algemene informatie

• De dataLayer en de Criteo OneTag worden met elkaar verbonden door een variabele  die is ingesteld in Google Tag Manager.
  • Nadat de variabelen  zijn ingesteld, zal de informatie die beschikbaar is in de dataLayer automatisch worden ingevoerd in de Criteo OneTag.
  • Een variabele  wordt opgeroepen door de Criteo OneTag met behulp van de code-indeling van twee openingsaccolades, de naam van de aangemaakte variabele, en twee sluitingsaccolades, bijvoorbeeld: {{site_type}}
  • De lijst van alle variabelen die moeten worden aangemaakt, kan hieronder worden gevonden. Achter de naam van de variabele staat de waarde van de dataLayer.

1. Klik op Variabelen>-gebruiker gedefinieerde variabelen> NIEUW

2. Geef de variabele een naam in de tabel hieronder

3. Kies het type variabele, zie onderstaande tabel

4. Vul de waarde in met de bijbehorende data

CriteoPartnerID

• Type variabele : Constant String
  • Account ID verstrekt in de tags gids. Kijk bijvoorbeeld naar lijn:
{ event: "setAccount", account: 11532},

CriteoEmail

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer variabele die u voor de e-mail hebt ingesteld, in dit voorbeeld is het ' e-mail ':
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'email': 'john@doe.com'
});
</script>

CriteoSiteType

• Type variabele:  Custom JavaScript
  • Gebruik het volgende script om het door de gebruiker gebruikte apparaat te definiëren:
function(){
return /iPad/.test(navigator.userAgent)?"t":/Mobile|iP(hone|od)|Android|BlackBerry|IEMobile|Silk/.test(navigator.userAgent)?"m":"d";
}

CriteoProductID

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer variabele die u voor de product ID op de productpagina hebt ingesteld, in dit voorbeeld is het ' product-ID ':
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'ProductPage',
'ProductID': 'ProductID'
});
</script>

CriteoProductIDList

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer variabele die u voor de lijst van 3 product ID's op de lijstpagina hebt ingesteld, in dit voorbeeld is het ' ProductIDList ':
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType':'ListingPage',
'ProductIDList' : ['ProductID_1', 'ProductID_2', 'ProductID_3']
});
</script>

CriteoPageType

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer variabele die u voor het paginatype op elk van uw pagina's hebt ingesteld, in dit voorbeeld is het ' PageType ':
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType':'ListingPage',
'ProductIDList' : ['ProductID_1', 'ProductID_2', 'ProductID_3']
});
</script>

CriteoBasketProducts

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer variabele die u voor de reeks van productinformatie op de mandpagina hebt ingesteld, in dit voorbeeld is het ' ProductBasketProducts ':
<script type="text/javascript">
var product_list = [];
product_list.push(
{ id: "productID_1", price: price_1, quantity: quantity_1 },
{ id: "productID_2", price: price_2, quantity: quantity_2 }
/* add a line for each item in the user's cart */
);
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'BasketPage',
'ProductBasketProducts': product_list
});
</script>

CriteoTransProducts

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer variabele die u voor de reeks van productinformatie op de verkoopbevestigingpagina hebt ingesteld, in dit voorbeeld is het ' ProductBasketProducts ':
<script type="text/javascript">
var product_list = [];
product_list.push(
{ id: "productID_1", price: price_1, quantity: quantity_1 },
{ id: "productID_2", price: price_2, quantity: quantity_2 }
/* add a line for each item in the user's cart */
);
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'TransactionPage',
'ProductTransactionProducts': product_list
});
</script>

Transactie-ID

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer variabele die u voor de bestel nr./transactie-ID hebt ingesteld, in dit voorbeeld is het ' Transactie-ID':
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'TransactionPage',
'TransactionID': 'TransactionID'