Google Tag Manager - Triggers

Het instellen van de triggers

Algemene informatie

• Tot slot moet u de Triggers  instellen, deze definiëren wanneer de tag wordt afgevuurd.
  • Als u de hierboven getoonde dataLayer instelling hebt gekopieerd, kunt u de triggers configureren door naar de "event" variabele te zoeken. In de dataLayer lijst hierboven, bevat deze variabele het tag type.
  • Om een ​​nieuwe trigger aan te maken: ga naar de triggers pagina en kies de "Nieuw" knop:

• Kies de gebeurtenis "Page View" en configureer de trigger naar het type  DOM klaar
  • Zodra de triggers voor elke tag zijn aangemaakt, kunnen ze worden geactiveerd door naar elke tag te gaan, het selecteren van "Fire On", volgens stap 3, en het toevoegen van de matching-regel die eerder was aangemaakt:

Startpagina trigger

• Naam: Criteo Startpagina
  • Voorwaarden: {{CriteoPageType}} is gelijk aan Startpagina

Lijst trigger

• Naam: Criteo lijst
  • Voorwaarden: {{CriteoPageType}} is gelijk aan lijstpagina

Product trigger

• Naam: Criteo product
  • Voorwaarden: {{CriteoPageType}} is gelijk aan Productpagina

Mand trigger

• Naam: Criteo mand
  • Voorwaarden: {{CriteoPageType}} is gelijk aan mandpagina

Verkoop trigger

• Naam: Criteo verkoop
  • Voorwaarden: {{CriteoPageType}} is gelijk aan Transactiepagina