Stap 1 Google Tag Manager: dataLayer

Overzicht

De dataLayer is het variabele dat in de broncode van uw website op elke pagina waar u de Criteo OneTag zult implementeren wordt aangegeven. Het wordt niet via de Google Tag Manager website geïmplementeerd. De inhoud van de dataLayer zal bepalen welke informatie via de Criteo OneTag aan ons wordt overgedragen. Hier zijn een paar tips:

• Uitvoering van de dataLayer wordt het best uitgevoerd door een ontwikkelaar of iemand met geschikte technische vaardigheden.
  • De inhoud van de dataLayer zal in de volgende stap worden gebruikt, via de variabelen op Google Tag Manager.
  • De dataLayer moet worden aangegeven tussen <script></script> tags en VÓÓR dat de Google Tag Manager wordt aangegeven.
  • Heeft u al een dataLayer op de plaats, kan het nodig zijn dat u deze moet bijwerken indien u niet alle verwachte data op de plaats hebt. Wees er in dit geval van bewust dat u misschien uw broncode moet bijwerken.

Alle pagina's

Op alle pagina's waar de Criteo OneTag geimplementeerd is, moet de email variabele aan de dataLayer worden toegevoegd. Dit zal de Cross-device oplossing van Criteo inschakelen:

• Het emailadres van de gebruiker moet beschikbaar zijn wanneer een aankoop plaatsvindt op uw website en als uw website gebruikersaccounts verstrekt.
  • Het emailadres moet worden ontdaan van volgspaties en in kleine letters worden omgezet.
  • Criteo zal dan gebruik maken van md5-hashing om het emailadres te versleutelen voordat het op onze servers wordt opgeslagen. We zullen nooit gewone emailadressen opslaan, omdat dit tegen ons privacy beleid ingaat.
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'email': "emailadres van de gebruiker"
});
</script>
  • Indien het emailadres van de gebruiker niet beschikbaar is op de huidige pagina, moet de parameter als een lege string worden gelaten.
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'email': ''
});
</script>

Startpagina dataLayer

• De dataLayer moet op uw startpagina worden uitgevoerd.
  • De  parameter van de PageType zal worden gebruikt om Google Tag Manager te informeren wat voor soort pagina de gebruiker doorbladert en activeert dienovereenkomstig de Criteo OneTag
  • De code laat zien hoe u de dataLayer op uw Startpagina implementeert:
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType':'HomePage',
'email': 'email address of the user'
});
</script>

Lijst pagina dataLayer

• De dataLayer moet op uw aanbiedingspagina's worden geïmplementeerd: categorie aanbiedingen en aanbiedingen zoeken.
  • ProductID_1 , ProductID_2 en ProductID_3 op het voorbeeld hieronder moeten dynamisch worden vervangen door drie geldige product id's van de aanbieding.
  • Let op dat wij zullen proberen de id's die hier worden verstrekt overeen te laten komen met de id's die in uw productfeed zijn opgenomen. In het geval dat uw systeem meer dan één type ID heeft, moet u ervoor zorgen dat hetzelfde type ID consequent op alle pagina's wordt toegepast.
  • De onderstaande code laat zien hoe u de dataLayer op uw lijst pagina implementeert:
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType':'ListingPage',
'email': 'email address of the user',
'ProductIDList' : ['ProductID_1', 'ProductID_2', 'ProductID_3']
});
</script>

Product pagina dataLayer

• De dataLayer moet op uw individuele product pagina's worden uitgevoerd.
  • De parameter van het product ID moet dynamisch worden vervangen door het product ID van het momenteel doorbladerde product. Deze ID moet hetzelfde zijn als degene opgenomen in uw productfeed voor een bepaald product.
  • De onderstaande code laat zien hoe u de dataLayer op uw productpagina implementeert:
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'ProductPage',
'email': 'email address of the user',
'ProductID': 'ProductID'
});
</script>

Winkelwagen pagina dataLayer

• De dataLayer moet op uw mand / winkelwagen pagina worden uitgevoerd.
  • Voor elk product opgenomen in het winkelmandje, dient het product ID, de hoeveelheid (aantal eenheden van het overeenkomstige product), en de price per eenheid te worden doorgegeven.
  • De onderstaande code laat zien hoe u de dataLayer op uw mand pagina implementeert:
<script type="text/javascript">
var product_list = [];
product_list.push(
{ id: "productID_1", price: price_1, quantity: quantity_1 },
{ id: "productID_2", price: price_2, quantity: quantity_2 }
/* add a line for each item in the user's cart */
);
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'BasketPage',
'email': 'email address of the user',
'ProductBasketProducts': product_list
});
</script>

Verkoopbevestiging pagina dataLayer

• De dataLayer moet worden gedefinieerd op de verkoopbevestiging/bedankpagina (getoond nadat de gebruiker zijn bestelling heeft geplaatst en de betaling is bevestigd).
  • De parameter  van de transactie ID moet dynamisch worden vervangen door het desbetreffende ordernummer. Deze informatie wordt gebruikt om de door ons eventueel ontvangen duplicaten op te schonen.
  • Voor elk gekocht product, dient de product-ID, de hoeveelheid (aantal eenheden van het desbetreffende product), en de prijs per eenheid te worden doorgegeven.
  • De code hieronder laat zien hoe de dataLayer op uw verkoopbevestiging pagina wordt geïmplementeerd:
<script type="text/javascript">
var product_list = [];
product_list.push(
{ id: "productID_1", price: price_1, quantity: quantity_1 },
{ id: "productID_2", price: price_2, quantity: quantity_2 }
/* add a line for each item in the user's cart */
);
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'TransactionPage',
'email': 'email address of the user',
'ProductTransactionProducts': product_list,
'TransactionID': 'TransactionID'
});
</script>

Wat is het volgende?

Nu dat de informatie die Criteo nodig heeft beschikbaar is in de dataLayer, moet Google Tag Manager weten hoe de dataLayer wordt gelezen en haalt de relevante gegevens eruit. Dit mechanisme wordt variabelen genoemd en word in de volgende stap getailleerd: Stap 2: Variabelen