Stap 2 Google Tag Manager: Variabelen

Overzicht

In deze stap zult u Google Tag Manager leren hoe de informatie, opgenomen in uw dataLayer, wordt opgehaald. Nadat de variabelen  zijn ingesteld, zal de informatie die beschikbaar is in de dataLayer automatisch worden ingevoerd in de Criteo OneTag.

De variabelen maken

Hieronder vindt u een lijst met alle variabelen die moeten worden gemaakt, samen met de details die moeten worden ingevuld. We gebruiken dezelfde namen die gedefinieerd zijn in stap 1: dataLayer

Het instellen van de variabelen is bijzonder eenvoudig:

1. Klik op Variabelen>-gebruiker gedefinieerde variabelen> NIEUW

2. Geef de variabele een name, type en een waarde met behulp van de onderstaande lijst

Variabelen lijst

CriteoPartnerID

• Type variabele : Constant String
  • Account ID verstrekt in de tags gids. Kijk bijvoorbeeld naar lijn:
{ event: "setAccount", account: 11532},

CriteoEmail

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer variabele die u voor de e-mail hebt ingesteld, in dit voorbeeld is het ' e-mail ':
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'email': 'john@doe.com'
});
</script>

CriteoSiteType

• Type variabele:  Custom JavaScript
  • Gebruik het volgende script om het door de gebruiker gebruikte apparaat te definiëren:
function(){
return /iPad/.test(navigator.userAgent)?"t":/Mobile|iP(hone|od)|Android|BlackBerry|IEMobile|Silk/.test(navigator.userAgent)?"m":"d";
}

CriteoProductID

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer-variabele die u voor de product-ID op de productpagina hebt ingesteld, in dit voorbeeld is dat 'productID ':
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'ProductPage',
'ProductID': 'ProductID'
});
</script>

CriteoProductIDList

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer-variabele die u voor de lijst met 3 product-ID's op de overzichtspagina hebt ingesteld, in dit voorbeeld is dat 'ProductIDList':
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType':'ListingPage',
'ProductIDList' : ['ProductID_1', 'ProductID_2', 'ProductID_3']
});
</script>

CriteoPageType

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer-variabele die u voor het paginatype op elk van uw pagina's hebt ingesteld, in dit voorbeeld is dat 'PageType':
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType':'ListingPage',
'ProductIDList' : ['ProductID_1', 'ProductID_2', 'ProductID_3']
});
</script>

CriteoBasketProducts

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer-variabele die u voor de reeks van productinformatie op de winkelwagenpagina hebt ingesteld, in dit voorbeeld is dat 'ProductBasketProducts':
<script type="text/javascript">
var product_list = [];
product_list.push(
{ id: "productID_1", price: price_1, quantity: quantity_1 },
{ id: "productID_2", price: price_2, quantity: quantity_2 }
/* add a line for each item in the user's cart */
);
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'BasketPage',
'ProductBasketProducts': product_list
});
</script>

CriteoTransProducts

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer-variabele die u voor de reeks van productinformatie op de verkoopbevestigingpagina hebt ingesteld, in dit voorbeeld is dat 'ProductBasketProducts':
<script type="text/javascript">
var product_list = [];
product_list.push(
{ id: "productID_1", price: price_1, quantity: quantity_1 },
{ id: "productID_2", price: price_2, quantity: quantity_2 }
/* add a line for each item in the user's cart */
);
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'TransactionPage',
'ProductTransactionProducts': product_list
});
</script>

Transactie-ID

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer-variabele die u voor het bestelnummer of de transactie-ID hebt ingesteld, in dit voorbeeld is dat 'TransactionID':
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'TransactionPage',
'TransactionID': 'TransactionID'
});
</script>

Wat is het volgende?

Google Tag Manager weet nu hoe de gegevens uit uw backend kunnen worden opgehaald en hoe deze op de juiste wijze moeten worden opgemaakt. De volgende stap bestaat uit het definiëren van de scenario's die de Criteo OneTag moeten activeren. Dit is een mechanisme dat Triggers wordt genoemd. Meer informatie vindt u onder: Stap 3: Triggers