Stap 2 Google Tag Manager: Variabelen

Overzicht

In deze stap zult u Google Tag Manager leren, hoe de informatie opgenomen in uw dataLayer op te halen. Nadat de variabelen  zijn ingesteld, zal de informatie die beschikbaar is in de dataLayer automatisch worden ingevoerd in de Criteo OneTag.

Creëer de variabelen

Hieronder vindt u een lijst met alle variabelen die gecreëerd moet worden en de details die moeten worden ingevuld. We zullen dezelfde namen gebruiken die gedefinieerd zijn in stap 1: dataLayer [link hier naar stap 1, het artikel heeft voorlopig geen vaste URL]

Het opzetten van de variabelen is heel eenvoudig:

1. Klik op Variabelen>-gebruiker gedefinieerde variabelen> NIEUW

2. Geef de variabele een name, type en een waarde met behulp van de onderstaande lijst

Variabelen lijst

CriteoPartnerID

• Type variabele : Constant String
  • Account ID verstrekt in de tags gids. Kijk bijvoorbeeld naar lijn:
{ event: "setAccount", account: 11532},

CriteoEmail

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer variabele die u voor de e-mail hebt ingesteld, in dit voorbeeld is het ' e-mail ':
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'email': 'john@doe.com'
});
</script>

CriteoSiteType

• Type variabele:  Custom JavaScript
  • Gebruik het volgende script om het door de gebruiker gebruikte apparaat te definiëren:
function(){
return /iPad/.test(navigator.userAgent)?"t":/Mobile|iP(hone|od)|Android|BlackBerry|IEMobile|Silk/.test(navigator.userAgent)?"m":"d";
}

CriteoProductID

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer variabele die u voor de product ID op de productpagina hebt ingesteld, in dit voorbeeld is het ' product-ID ':
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'ProductPage',
'ProductID': 'ProductID'
});
</script>

CriteoProductIDList

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer variabele die u voor de lijst van 3 product ID's op de lijstpagina hebt ingesteld, in dit voorbeeld is het ' ProductIDList ':
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType':'ListingPage',
'ProductIDList' : ['ProductID_1', 'ProductID_2', 'ProductID_3']
});
</script>

CriteoPageType

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer variabele die u voor het paginatype op elk van uw pagina's hebt ingesteld, in dit voorbeeld is het ' PageType ':
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType':'ListingPage',
'ProductIDList' : ['ProductID_1', 'ProductID_2', 'ProductID_3']
});
</script>

CriteoBasketProducts

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer variabele die u voor de reeks van productinformatie op de mandpagina hebt ingesteld, in dit voorbeeld is het ' ProductBasketProducts ':
<script type="text/javascript">
var product_list = [];
product_list.push(
{ id: "productID_1", price: price_1, quantity: quantity_1 },
{ id: "productID_2", price: price_2, quantity: quantity_2 }
/* add a line for each item in the user's cart */
);
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'BasketPage',
'ProductBasketProducts': product_list
});
</script>

CriteoTransProducts

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer variabele die u voor de reeks van productinformatie op de verkoopbevestigingpagina hebt ingesteld, in dit voorbeeld is het ' ProductBasketProducts ':
<script type="text/javascript">
var product_list = [];
product_list.push(
{ id: "productID_1", price: price_1, quantity: quantity_1 },
{ id: "productID_2", price: price_2, quantity: quantity_2 }
/* add a line for each item in the user's cart */
);
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'TransactionPage',
'ProductTransactionProducts': product_list
});
</script>

Transactie-ID

• Type variabele : DataLayer Variabele
  • kies de naam van de dataLayer variabele die u voor de bestel nr./transactie-ID hebt ingesteld, in dit voorbeeld is het ' Transactie-ID':
<script type="text/javascript">
dataLayer = dataLayer || [];
dataLayer.push({
'PageType': 'TransactionPage',
'TransactionID': 'TransactionID'
});
</script>

Wat is het volgende?

Google Tag Manager weet nu hoe de gegevens uit uw backend op te halen en deze dienovereenkomstig te formatteren. De volgende stap bestaat in het definiëren op welke scenario's onze Criteo OneTag moeten worden ontslagen. Dit mechanisme wordt triggers genoemd en in de volgende stap gedetailleerd: Stap 3: Triggers