Criteo-woordenlijst

Doelgroep De groep mensen of gebruikers die een bepaalde website bezoeken of die worden bereikt door een specifieke advertentiecampagne.
Gem. winkelwagen:
gemiddelde winkelwagen
De gemiddelde waarde van de winkelwagen van een gebruiker die de site heeft bezocht door op een Criteo-advertentie te klikken.
Biedingsalgoritmen Wiskundige formules en geavanceerde waarschijnlijkheidsberekeningen - dit alles binnen een bepaalde tijdlimiet - die Criteo gebruikt om inventaris zo efficiënt mogelijk aan te kopen en de verwachte winst op de advertentiekosten te berekenen.

% succes conc.:
% succes concurrentie

Het percentage weergaven dat een adverteerder binnenhaalt bij geautomatiseerde biedingen ten opzichte van alle andere adverteerders die Criteo gebruiken.
Conv. cijfer CC:
Post-view conversiecijfer
Het percentage gebruikers dat een aankoop doet op de website van de adverteerder na een Criteo-banner te hebben gezien. Post-click conversiecijfer = Aankopen / kliks
Conversiecijfer Het percentage mensen dat op een advertentie heeft geklikt en de gewenste actie heeft voltooid.
Cookies Een stukje informatie opgeslagen in de webbrowser van een gebruiker Wanneer een gebruiker de website van een adverteerder van Criteo bezoekt, plaatsen wij een cookie in de browser van de gebruiker om informatie over die gebruiker te verzamelen (bijvoorbeeld welke producten de gebruiker heeft bekeken). Met cookies kunnen we onze gebruikers herkennen en hen van een gepersonaliseerde advertentie voorzien.
COS:
Kostprijs verkopen
Het effectieve ROI van Criteo-campagnes wordt gemeten door de post-click gegenereerde inkomsten te delen door de kosten van de campagne: COS = Inkomsten / Post-click verkopen
CPA:
Kosten per acquisitie

Het bedrag dat een adverteerder besteedt aan de actie van de gebruiker, dat wil zeggen een aankoop, het verzenden van een formulier, etc.

CPC:
Kosten per klik
De met Criteo-advertenties gegenereerde kosten per klik voor een adverteerder.
CPM :
Kosten per duizend beelden
Kosten per duizend beelden (kosten per duizend). Criteo betaalt uitgever-partners op basis van kosten per duizend: voor elke duizend gegenereerde vertoningen op de website van de partner. (Rendement/vertoningen) x 1000.
CPO:
Kosten per order
De kosten voor een adverteerder per verkoop: totale uitgaven / aantal verkopen.
CTR :
Doorklikratio
Het percentage van de gebruikers dat op een advertentie klikt na deze te hebben gezien. De doorklikratio wordt berekend met behulp van de formule: klikken/vertoningen.
Dynamische advertenties Een dynamisch en persoonlijk gemaakte advertentie voor de gebruiker die deze ziet, met het doel om extra betrokkenheid en (uiteindelijk) extra verkopen te creëren.

eCPM:
Effectieve kosten per duizend beelden

De voorspelde prijs die Criteo gebruikt om daadwerkelijk op inventaris te bieden om toegang te krijgen tot de beste gebruikers per adverteerder.

Het kostenpromillage wordt berekend met behulp van de formule: voorspellende doorklikratio x 1000
Kijkersgroep Het aantal gebruikers aan wie Criteo dynamische advertenties kan weergeven.

Dynamische advertenties voor Facebook/Instagram

Met Dynamische advertenties voor Facebook/Instagram van Criteo komen alle mogelijkheden van Criteo Dynamic Retargeting beschikbaar voor Facebook en Instagram. Verbeter de prestaties van uw campagnes en vergroot uw omzet op Facebook en Instagram met behulp van de unieke mogelijkheden van Criteo Dynamic Retargeting op zowel desktopcomputers als mobiele apparaten.
Vertoning Elke keer dat een advertentie wordt getoond op de website van een uitgever.
Gewonnen percentage vertoningen Wanneer een adverteerde de Criteo OneTag op zijn site implenteert, kan de gebruiker worden getagd bij het traceren. Het gewonnen percentage vertoningen meet het aantal gewonnen vertoningen ten opzichte van het aantal biedingen op vertoningen.

Geϊntegreerde advertenties Een soort van adverteren die overeenkomt met de vorm en functie van het platform waarin de advertentie verschijnt - waarmee het de gebruiker een naadloze ervaring verschaft.
Post-click Post-click is de meest effectieve manier om interactie en verantwoordelijkheid voor verkopen te meten. Dit betekent dat iemand op de banner heeft geklikt, is teruggegaan naar een website en de gewenste actie heeft uitgevoerd. Hiermee kunt u de werkelijke waarde van het adverteren bepalen wanneer het klikken tot een actie leidt.
Post-view
(of View-through)
Er is sprake van post-view (of view-through) wanneer aan iemand een advertentie ergens op een pagina wordt aangeboden, maar die persoon niet op die advertentie hoeft te klikken. De gebruiker heeft de banner mogelijk helemaal niet gezien, maar er worden toch verkopen geclaimd.
Bereik Het volume en de schaal van de toegang tot Criteo van uitgevers. Hoe groter het bereik, hoe sneller we een relevante advertentie aan de gebruiker kunnen aanbieden en meer actie kunnen genereren in de aankoopcyclus.
Aanbeveling Criteo stimuleert incrementele waarde en omzet door het vertonen van aanbevolen producten in banners die de gebruiker niet op de site heeft gezien. Deze aanbevelingen zijn gecreëerd met behulp van een correlatie van alle gebruikersgedrag om intelligente product links te creëren.
ROAS:
Rendement op advertentie-uitgaven
Een berekening van verkochte dollars/uitgegeven dollars, gebruikt om de effectiviteit te meten van online marketingcampagnes. De formule meet hoeveel bruto rendement is verkregen uit elke aan advertenties uitgegeven $ (verkochte dollars/uitgegeven dollars).
Statische advertenties Anders dan dynamische banners, is de inhoud van statische banners vooraf bepaald - het controleerbare element is de voorwaarde die bepaalt welke vooraf bepaalde optie de gebruiker ziet. Deze advertenties hebben gewoonlijk een veel lagere CTR en CR dan de dynamische advertenties.
% Getagde gebruikers Het percentage van alle sitebezoekers die een Criteo-cookie in hun browser hebben gekregen en die dynamisch gemaakte advertenties kunnen zien.