Het beheren van een website met meerdere valuta's

Overzicht

Als gebruikers in staat zijn om producten op uw website aan te kopen in verschillende valuta's, bijvoorbeeld in geval van een reiswebsite waarop gebruikers van overal in de wereld vandaan boeken, wilt u misschien de valuta bepalen van het aangekochte product.

Het bepalen van de valuta helpt Criteo bij het vertonen van de juiste campagnevaluta in Criteo's rapportage om af te stemmen op uw eigen rapportage.

Aangezien de productprijzen alleen worden doorgegeven aan het winkelmandje- en transactiegebeurtenissen, dient deze functie alleen te worden gebruikt voor deze twee gebeurtenissen in de Criteo OneTag. Als u producten verkoopt in slechts één valuta, moet deze functie niet worden gebruikt.

De functie accepteert alleen geldige ISO valuta-codes (zie http://www.iso.org/iso/fr/home/standards/currency_codes.htm  voor meer informatie).

Het invoergegeven moet dus een geldige 3 letterige string zijn die overeenkomt met een valutacode (bijv. 'EUR', 'USD', 'JPY'...).

• ISO-valutacode
    • 3 letterige string
    • geldige valutacode (bijvoorbeeld "EUR", "USD", "BRL"...)
  • hoofdletters
    • "JPY" is een geldig invoergegeven, maar "jpy" is dat niet.

Het gebruik

Vul de 3 letterige string in van de valuta die de gebruiker op uw site heeft geselecteerd. De prijswaarde moet het exact het getal zijn dat op de site verschijnt. Als de gebruiker USD selecteert en de prijs is $100 USD, dan moet de prijs in de Criteo OneTag 100 zijn, en de valuta 'USD'.

Syntax

De parameter wordt valuta genoemd en ziet er als volgt uit:

valuta: "JPY"

Dit is een voorbeeld van de parameter in de winkelmandjestag:

{ event: "viewBasket", currency : "JPY", item: [
  { id: "1234", price: 10.2, quantity: 1 },
  { id: "2345", price: 11.2, quantity: 2 }
]}

En op de Verkooptag:

{ event: "trackTransaction", id: "12345", currency : "JPY", item: [
  { id: "1234", price: 10.2, quantity: 1 },
  { id: "2345", price: 11.2, quantity: 2 }
]}

Het testen

Open het debug gereedschap in uw browser door op F12 te drukken. Zoek 'Criteo' op in het netwerk tabblad, navigeer vervolgens naar de blader naar de winkelmandje- of verkoopbevestigingspagina (overal waar u de valutacode heeft ingevoerd). Dit is wat u zal zien in de stringparameters van de zoekopdracht: