Het beheren van een website met meerdere valuta's

Overzicht

Als gebruikers in staat zijn om producten op uw website te kopen in verschillende valuta's, bijvoorbeeld in geval van een reiswebsite waarop gebruikers van overal in de wereld vandaan boeken, wilt u misschien de valuta bepalen van het gekochte product.

Het bepalen van de valuta helpt Criteo bij het weergeven van de juiste campagnevaluta in de Criteo-rapportage om deze af te stemmen op uw eigen rapportage.

Aangezien de productprijzen alleen worden doorgegeven aan het winkelmandje- en transactiegebeurtenissen, dient deze functie alleen te worden gebruikt voor deze twee gebeurtenissen in de Criteo OneTag. Als u producten verkoopt in slechts één valuta, moet deze functie niet worden gebruikt.

De functie accepteert alleen geldige ISO-valutacodes (zie  http://www.iso.org/iso/fr/home/standards/currency_codes.htm voor meer informatie).

Daarom moet de invoer een geldige 3-letterige string zijn die overeenkomt met een valutacode (bijv. 'EUR', 'USD', 'JPY'...).

• ISO-valutacode
    • 3 letterige string
    • geldige valutacode (bijvoorbeeld "EUR", "USD", "BRL"...)
  • hoofdletters
    • "JPY" is een geldig invoergegeven, maar "jpy" is dat niet

Het gebruik

Vul de 3-letterige string in van de valuta die de gebruiker op uw site heeft geselecteerd. De prijswaarde moet exact het getal zijn dat op de site verschijnt. Als de gebruiker USD selecteert en de prijs is $100 USD, dan moet de prijs in de Criteo OneTag 100 zijn, en de valuta 'USD'.

Syntaxis

De parameter wordt currency genoemd en ziet er als volgt uit:

currency: "JPY"

Dit is een voorbeeld van de parameter in de winkelmandjestag:

{ gebeurtenis: "viewBasket", valuta: "JPY", item: [
  { id: "1234", prijs: 10,2, aantal: 1 },
  { id: "2345", prijs: 11,2, aantal: 2 }
]}

En op de verkooptag:

{ gebeurtenis: "trackTransaction", id: "12345", valuta: "JPY", item: [
  { id: "1234", prijs: 10,2, aantal: 1 },
  { id: "2345", prijs: 11,2, aantal: 2 }
]}

Het testen

Open de debugtool van uw browser door op F12 te drukken. Zoek naar 'criteo' op het tabblad Netwerk en navigeer naar de pagina met het winkelmandje of de verkoopbevestiging (ofwel de pagina waar u de valutacode heeft ingevoerd). Dit is wat u te zien krijgt in de stringparameters van de zoekopdracht: