Het valideren van Criteo OneTag voor transacties

Transactierapport

Het transactierapport bevat alle gegevens die worden verzameld elke keer dat onze verkooptag op uw bevestigingspagina wordt geactiveerd. Deze gegevens worden gebruikt om de Criteo ROI uiterst nauwkeurig te meten. We geven alle gegevens die door de verkooptag verzameld zijn, weer op ons Performance-platform.

Download aub het transactierapport en controleer de volgende punten:

• Vergelijk het aantal verkopen die in het rapport staan vermeldt, ten opzichte van de totale aantal verkopen, die u in dezelfde periode op uw website heeft geregistreerd.
  • De informatie in het rapport is van de transactie tag. Als het verkoopbedrag of de hoeveelheid niet correct is, moet u de codes aanpassen om aan te geven wat er op uw website gebeurt.

Om ervoor te zorgen dat de campagne wordt uitgevoerd onder de juiste technische omstandigheden, mag het verschil tussen het aantal verkopen dat wij registreren en de verkopen ingelogd op uw site, niet meer dan 20% zijn. Een verschil van minder dan 20% is aanvaardbaar vanwege mogelijke niet-ondersteunende browsers of technische beperkingen aan de kant van de gebruiker.

Door nauwkeurig vast te leggen wat uw bezoekers kopen, optimaliseren we de inhoud van uw banners door het gekochte product uit te sluiten van retargeting. Daarom is het belangrijk de juiste implementatie van de Criteo OneTag voor transacties te valideren.

Afwijkingen

Als u een afwijking van meer dan 20% ziet, kunt u een transactietest op uw site uitvoeren met behulp van onze Debugmodus. Zo kunt u zien of onze verkooptag correct wordt geactiveerd. Idealiter dient u alle betaalmethoden te testen.

Om u te helpen de bron van de de afwijking te vinden, controleer de volgende punten:

• Zijn alle ontbrekende transacties afkomstig van één van het volgende:
    • Betaalmethode (PayPal, creditcard, bankmodule, etc.)
    • Apparaat (iDevice, Android-apparaat, tablet, smartphone, desktopcomputer, etc.)
    • Browser (Edge, Chrome, Firefox, Safari, etc.)?
  • Wordt de gebruiker automatisch doorgestuurd naar de aankoop bevestigingspagina nadat de transactie werd voltooid?
    • PayPal, bijvoorbeeld, kan uw gebruikers na de aankoop niet automatisch omleiden. In dat geval kunt u een automatische doorverwijzing instellen of contact opnemen met de ondersteuning van uw betalingspartner/module.

Als u deze controles hebt voltooid en u merkt dat we nog steeds niet meer dan 80% van de verkoop registreren, neem dan contact op met onze Technical Solutions Engineer via het Support Center en verstrek daarbij alle bovenstaande informatie.