Feed & Product Tags-kwaliteit

De Feed & Product tags-kwaliteit wordt gedefinieerd als het aantal in Criteo OneTag ingevoerde product-ID's die overeenkomen met de product-ID's uit uw feed. Deze berekening is afhankelijk van een juiste toepassing van Criteo OneTag op al uw productpagina's.

Rekenvoorbeeld: Als er in Criteo OneTag 10.000 ViewItem-gebeurtenissen zijn geregistreerd en van die productgebeurtenissen komen 9500 product-ID's overeen met een Product-ID uit de feed, dan bedraagt de Feed & Tags-kwaliteit 95%.

Het belang van Feed & Product Tags-kwaliteit

Een hoge Feed & Tag-kwaliteit is belangrijk voor goede prestaties van uw Criteo-campagne(s). Een lage kwaliteit betekent dat we geen noemenswaardig deel van de gebruikersacties op uw website konden koppen aan uw producten in de Criteo Feed.

Een lage score op Feed & Product Tags-kwaliteit

Een lage Feed & Tag-kwaliteit wordt meestal veroorzaakt doordat de door Criteo OneTag verwerkte Product-ID's niet gekoppeld kunnen worden aan de Product-ID's in uw feed.

Als er producten die kunnen worden weergegeven op uw website ontbreken in de productfeed, dan zal de feedkwaliteit laag zijn. Zorg ervoor dat alle producten die kunnen worden weergegeven op uw website, worden geleverd aan de productfeed.

Als de ID van dit product http://exmplcom/sw7 B789465 is in de feed, moet de ID van de ViewItem-gebeurtenis die door Criteo OneTag verwerkt wordt, ook B789465 zijn.

Voorbeelden:  Correcte match Incorrecte match

Als de product-ID wel in uw productfeed staat, kan het product om de volgende redenen wellicht niet worden weergegeven:

• Verplichte informatie voor dit product ontbreekt in de Criteo Feed. Lees meer.
  • De staat van het product in uw Criteo Feed is niet aanbevelenswaardig. Lees meer.

Uw Feed & Product Tags-kwaliteit controleren

1. Heeft u onlangs de content van uw website bijgewerkt zonder eenzelfde update voor uw Criteo Feed?

Als u onlangs uw website heeft bijgewerkt, moet u controleren of dit mogelijk gevolgen heeft voor uw tags en uw Criteo Feed.

Let erop dat de producten in uw feed en op uw website overeenkomen.

U kunt dit controleren door een paar productpagina's te bezoeken waar de Criteo-tag wordt geactiveerd en de waarde van de product-ID ervan te koppelen aan de product-ID-kolom in uw feed.

De product-ID van de tags op uw website en van de aan Criteo opgegeven feed moeten een perfect match opleveren.

U kunt controleren of de Criteo-tags correct worden geactiveerd en de juiste informatie tonen met de Accurate plug-in geleverd door Criteo.

Als u alleen producten met een ontbrekende ID ziet of er geen overeenkomst is tussen uw feed en uw tags, kan dit betekenen dat u een ander ID-niveau gebruikt, of andere velden, als product-ID voor uw tags en uw feed.

2. Klopt de product-ID niet met sommige tags van uw website of heeft u onlangs een verandering aan uw website aangebracht die gevolgen heeft voor de door de tags opgegeven ID's?

De ID's van alle producten moeten hetzelfde zijn in de Criteo Feed en in de informatie die door de tags van uw website wordt geleverd.

U kunt dit controleren door een paar productpagina's te bezoeken waar de tag wordt geactiveerd en waar de waarde van de product-ID overeenkomt met de product-ID-kolom in uw feed.

De product-ID van de tags op uw website en van de aan Criteo opgegeven feed moeten een perfect match opleveren.

U kunt controleren of de Criteo-tags correct worden geactiveerd en of ze de juiste informatie weergeven met de Accurate-plug-in geleverd door Criteo.

Als u alleen producten met een ontbrekende ID ziet of er geen overeenkomst is tussen uw feed en uw tags, kan dit betekenen dat u een ander ID-niveau gebruikt, of andere velden, als product-ID voor uw tags en uw feed.

3. Heeft u onlangs bestaande producten uit uw Criteo Feed verwijderd?

Als u onlangs producten uit uw Criteo Feed heeft verwijderd, moet u bevestigen dat deze producten niet meer beschikbaar zijn op uw website. Anders kunnen we geen informatie verzamelen van de pagina's waarop deze ontbrekende producten stonden en deze pagina's koppelen aan de pagina's in uw Criteo Feed.

In het algemeen is het belangrijk zo veel mogelijk producten in uw Criteo Feed op te nemen.

Vraag gerust uw persoonlijke Accountstrateeg om een lijst van ID's die niet in uw Criteo Feed staan, zodat u gemakkelijker de problematische producten kunt vinden en uw feed kunt verbeteren.

Laat het ons weten wanneer de ontbrekende producten zijn toegevoegd aan uw Criteo Feed. Dan importeren we uw Criteo Feed opnieuw.

4. Zijn er producten op uw website die ontbreken in uw Criteo Feed?

Alle producten op uw website moeten worden vermeld in uw Criteo Feed, met name de producten die door gebruikers van uw website worden bekeken.

Anders kunnen deze producten niet worden ingezet en weergegeven in uw Criteo-campagnes. Op een vergelijkbare manier moet u nagaan of nieuwe producten die onlangs op uw website zijn toegevoegd ook correct in uw Criteo Feed zijn toegevoegd .

Controleer ook of alle nieuwe productpagina's zijn getagd en de juiste product-ID's doorgeven. Deze product-ID's moeten ook overeenkomen met de ID's die in uw Criteo Feed worden gebruikt.

Vraag gerust uw persoonlijke Accountstrateeg om een lijst van ID's die niet in uw Criteo Feed staan, zodat u gemakkelijker de problematische producten kunt vinden en uw feed kunt verbeteren.

Laat het ons weten wanneer uw feed weer up-to-date is. Dan importeren we uw Criteo Feed opnieuw.

5. Zijn er producten in uw Criteo Feed waarvan verplichte informatie ontbreekt (ID, naam, afbeelding, product-URL)?

Als er iets van de verplichte informatie van het product ontbreekt, dan kan het niet worden weergegeven in banners.

In uw Criteo Feed moet u bevestigen dat er een waarde is voor alle verplichte informatie: ID, naam, bigimage en product-URL.

Meer informatie over de Criteo Feed-specificaties (wat verplicht is, hoe u velden kunt opgeven).

Laat het ons weten wanneer uw feed weer up-to-date is. Dan importeren we uw Criteo Feed opnieuw.

6. Zijn er producten in uw Criteo Feed die niet in voorraad zijn of die als 'niet aanbevelenswaardig' staan vermeld?

Het veld 'In voorraad' in uw Criteo Feed wordt gebruikt om u op de hoogte te houden of een product wel of niet in voorraad is.

• 0 wordt gebruikt als een product niet in voorraad is.
  • 1 wordt gebruikt als een product beschikbaar en in voorraad is. Criteo toont alleen deze producten.

Het veld Aanbevelenswaardig wordt gebruikt om ons te laten weten dat een product niet in de Criteo-banners moet worden weergegeven. Gevoelige producten (adult, alcohol, etc.) kunnen meestal beter als niet aanbevelenswaardig worden ingesteld.

• 0 wordt gebruikt voor niet aanbevelenswaardige producten.
  • 1 wordt gebruikt voor aanbevelenswaardige producten. Criteo toont alleen deze producten.

Voor beide velden wordt een leeg veld automatisch als 1 beschouwd in Criteo.

U kunt een melding ontvangen als een groot deel van uw Criteo Feed producten bevat die niet in voorraad of niet aanbevelenswaardig zijn. Hier kunt u controleren of de waarden van deze velden voor dit product relevant en up-to-date zijn. Als alles in uw Criteo Feed klopt en u alsnog een melding ontvangt, neem dan contact op met uw contactpersoon bij Criteo.

Laat het ons weten wanneer u deze velden in uw Criteo Feed verbeterd en bijgewerkt heeft. Dan importeren we uw Criteo Feed opnieuw.

7. Heeft u onlangs het update-tijdstip van uw feed gewijzigd?

U kunt een melding over uw Feed & Product Tags-kwaliteit ontvangen als u onlangs het tijdstip heeft gewijzigd waarop uw feedupdate plaatsvindt en door Criteo kan worden geïmporteerd.

Het is belangrijk dit tijdstip door te geven aan uw contactpersonen bij Criteo, zeker als u een markt-Feed heeft met een grote regelmaat aan updates (voor de beschikbaarheid van producten).

Dan kan Criteo het tijdstip waarop uw feed wordt geïmporteerd zodanig aanpassen dat de nieuwste update van uw feed direct door Criteo kan worden verwerkt.

8. Denkt u dat er een andere fout is?

Als u een melding heeft ontvangen, maar met de voorgaande vragen de oorzaak niet heeft kunnen achterhalen:

• Controleer of er onlangs updates waren voor uw Criteo Feed of voor tags.
  • Neem vervolgens contact op met uw Accountstrateeg en vermeld deze gedetailleerde informatie.