Prestatiemechanisme binnen de Criteo OneTag

Overzicht

• De Criteo OneTag bevat een aantal veiligheids- en kwaliteitsmechanismen om te voorkomen dat er geen negatieve impact op het browsegedrag van de gebruiker is en om te zorgen dat de privacy van de gebruiker is beschermd.
  • In dit artikel wordt beschreven hoe Criteo ervoor zorgt dat de OneTag geen invloed heeft op de prestaties en laadtijd van de website.
  • We leggen uit hoe Criteo privacy en anonimiteit van zowel adverteerder als klant garandeert.

Meer informatie over de algemene werking van de OneTag kunt u vinden onder Over Criteo OneTag HTTP/HTTPS-oproepen.

Bronnen in het cachegeheugen

De Criteo Loader is een JavaScript-bibliotheek die door de browser van gebruikers in het cachegeheugen wordt opgeslagen. Dat vindt automatisch plaats zodra de gebruiker gebruikmaakt van de retargetingservices van Criteo op een website, waar ook ter wereld.

Gecomprimeerde oproepen via HTTP-GZIP

Alle oproepen naar Criteo zijn HTTP-GZIP-gecomprimeerd zodat er een snelle interactie kan plaatsvinden tussen de gebruiker en de datacenters van Criteo.

Asynchrone aanvragen

De Criteo OneTag is ontworpen voor asynchroon gebruik om wachtstatussen te voorkomen die het browsen van de gebruiker in de weg kunnen zitten en vertragen.

OnLoad-Event

De eerste tracking-aanvraag wordt uitgevoerd zodra de Criteo-aanvraag is uitgevoerd. Alle eventuele volgende aanvragen die door de OneTag worden geactiveerd, worden pas uitgevoerd nadat de browser alle primaire bronnen, zoals afbeeldingen, scriptbestanden, CSS-bestanden, etc., van uw website heeft gedownload.

Voorbeeld van Criteo-oproepen – Oproepen voor productselectie en van uitgevers worden uitgevoerd na LOAD (rode lijn)

Ingesloten oproepen

Alle potentiële uitgeversoproepen worden geactiveerd als een image-aanvraag binnen een iFrame. Daardoor kunnen derden geen gegevens op uw website plaatsen of lezen.

Tijddrempels laden

Er worden tijdslimieten ingesteld om ervoor te zorgen dat de totale laadtijd niet een bepaalde drempel overschrijdt. Alle door Criteo geactiveerde aanvragen worden onmiddellijk stopgezet zodra de drempel wordt bereikt.

Slimme productselectie

We identificeren de meest relevante uitgeversnetwerken voor de huidige gebruikers en houden bovendien bij welke uitgevers al over de huidige gebruiker op de hoogte zijn gebracht. Op die manier zorgen we ervoor dat er geen overbodige aanvragen ontstaan.

Een gebruiker die eerder met Criteo heeft gewerkt, krijgt veel minder taggingoproepen van uitgevers te zien.

Nieuwe gebruikers krijgen wel het maximumaantal oproepen te zien. Omdat de meeste monitoring- en prestatiesystemen in de categorie ‘nieuwe gebruiker’ vallen, geven ze geen realistisch beeld van het browsegedrag van gebruikers.

Bewaking van uitgeversservices

Alle uitgeversservices worden door Crireo regelmatig en wereldwijd getest en 24/7 bewaakt. Laadtijden, reactietypen, certificaten, etc., worden constant bewaakt en gecontroleerd. Uitgevers worden automatisch uit productselecties verwijderd als ze tests niet volledig doorstaan.

Apparaat-/bandbreedtedetectie

De Criteo OneTag houdt rekening met het huidige apparaat van de gebruiker en de latentie en bandbreedte van de verbinding van de gebruiker. Afhankelijk daarvan worden de drempels en het potentiële aantal aanvragen meer beperkt.

Laden en uptime van datacenters

Loader:

Met deze aanvraag wordt een bestand in onze datacenters gedownload. Er is geen enkele verwerkingstijd tussen de aanvraag en de reactie. We hebben vijf datacenters wereldwijd met een uitzonderlijk hoge beschikbaarheid (uptime). In 2012 hadden we een gemiddelde uptime van 99,97% in de Verenigde Staten.

Gebeurtenis:

Deze aanvraag wordt door onze servers verwerkt voordat ze reageren, maar omdat de aanvraag asynchroon is, wordt de inhoud van uw website gewoon geladen terwijl de browser op de reactie wacht. Los daarvan bedraagt onze gemiddelde reactietijd slechts 25 milliseconden en bewaakt ons infrastructuurteam latentie 24/7 zodat incidenten binnen enkele minuten zijn opgelost.

Productselectie:

Net zoals Gebeurtenis is deze aanvraag asynchroon en bedraagt de gemiddelde reactietijd slechts 50 milliseconden. Ook de latentie van onze servers wordt 24/7 bewaakt. Maar het belangrijkste is dat we gebruikers pas voor uitgevers gaan taggen nadat de onLoad-gebeurtenis is bereikt en de pagina volledig voor uw bezoekers beschikbaar is.  Dit betekent dat onze tags geen invloed hebben op de ervaren laadtijd van pagina's op uw site.

Kunnen specifieke uitgeversoproepen worden verwijderd?

Het is niet mogelijk specifieke uitgeversoproepen te verwijderen, behalve als er sprake is van technische problemen. Dat resulteert in een algehele deactivering zoals hierboven uiteengezet. Als u een dergelijk probleem ondervindt, neem dan contact op met uw Criteo account strategist.