Kennismaking met de Criteo Marketing-API

Om met de Criteo Marketing-API aan de slag te kunnen gaan, moet u een nieuwe API-gebruiker maken in de interface van ons Management Center. Zie het artikel “Hoe kan ik handmatig een API voor mijn account maken?” voor informatie over het maken van een API-gebruiker.

De Criteo API biedt een gemakkelijke manier voor het op aanvraag ophalen van gegevens, die vervolgens in uw systemen kunnen worden geïntegreerd. Hiermee kunt u:

• alle accounts in uw portfolio ophalen
  • advertentiecampagnes-CPC's en campagnecategorieën beheren
  • informatie over campagnes ophalen
  • doelgroepen beheren
  • grote sets van ID's voor doelgroepen uploaden (meer dan 1Go)
  • statistieken over campagneprestaties ophalen

Met de Marketing-API kunt u uw aangepaste dashboard of analysetool verbinding laten maken met Criteo.

Toegankelijkheid

Om de Criteo-API te kunnen gebruiken, moet u met de eindpunten verbinding maken met behulp van twee parameters: client_id en client_secret. Dit zijn in wezen dezelfde gegevens waarmee u zich aanmeldt bij ons Management Center-platform.

• Client_id = uw e-mailadres
  • Client_secret = uw wachtwoord voor Management Center

U kunt ook zelf een speciale API maken met een eigen set van client_id en client_secret.

De Criteo-API is toegankelijk via deze url: https://api.criteo.com/marketing

Authenticatie

De Criteo API maakt gebruik van een sterk beveiligd authenticatiesysteem, OAuth2, om uw gegevens te beschermen tegen onbevoegde toegang. Daarom is er een authenticatietoken vereist als u een aanvraag wilt indienen. Elke gegenereerde token is vijf (5) minuten geldig. Mocht uw token verlopen, dan ontvangt u een 401 HTTP-statuscode.

Wanneer u deze foutcode ontvangt, is het raadzaam een nieuwe code aan te vragen door een POST-oproep naar het /oath2/token-eindpunt uit te voeren.