Aan de slag

Als u onze REST-API wilt gebruiken, moet u een nieuwe API-gebruiker maken op ons Criteo Management Center-platform. U kunt het platform bereiken via: https://marketing.criteo.com/

Als u ingelogd bent:

• Klik op Setup > Gebruikers
  • Klik vervolgens op API-gebruiker maken
  • Daarna moet u het e-mailadres van een contactpersoon invoeren en een van de volgende functies selecteren: Alleen bekijken , Business Manager, Financieel Manager. Om onze API te kunnen gebruiken, kiest u de Business Manager. De functies Alleen bekijken en Financieel Manager hebben niet genoeg rechten om gegevens in te voeren in en over te dragen via onze API.
  • Klik als u klaar bent op Gebruiker toevoegen. U ontvangt een bevestigingsbericht, uw Klant-id en uw Klantgeheim. Bewaar deze goed. U hebt deze gegevens nodig om verzoeken door te geven aan onze API.

Valuta

Alle bedragen zijn uitgedrukt in de Criteo REST API:

• Prestatiecijfers (bijv. COS, Uitgaven, ...),
  • Budgets en biedingen

worden uitgedrukt in uw lokale valuta.

Opmerking : U kunt uw lokale valuta controleren in de interface van ons Management Center. Ga naar "Setup" en selecteer "Gebruikers" en kies de gewenste gebruiker.

Tijdzone

Alle datums in de REST API van Criteo worden weergegeven in Coordinated Universal Time (UTC).

HOE ACTUEEL ZIJN GEGEVENS

Resterende budgetten en statistieken zijn niet realtime en kunnen met enkele uren vertraging worden weergegeven. Daarom kan het ook zijn dat een verkoper op inactief staat terwijl de resterende hoeveelheid nog steeds afneemt. De advertenties van de verkoper worden niet meer weergegeven, maar het resterende budget neemt af omdat de gegevens nog worden bijgewerkt.

AANBEVOLEN API-GEBRUIK

Bij het bijwerken van grote budgets of biedingen moet u de wijzigingen in twee afzonderlijke, samengepakte API-oproepen doorvoeren. Dit gebeurt meestal niet bij individuele oproepen, omdat dit tot bandbreedtebeperking kan leiden. Een oproep moet gemarkeerd worden voor biedingen en een andere oproep voor budgets. Beide oproepen bevatten de juiste biedingen en budgets voor de betreffende campagne.

Voorbeeld: U moet biedingen en budgets instellen voor 10 verschillende verkopers. Wij raden u aan om 1 API-oproep voor biedingseindpunten en 1 oproep voor budgeteindpunten te versturen inclusief de gewenste biedingen en budgets van de betreffende verkopers.