Wat is een productfeed?

Een productfeed is een bestand dat informatie bevat over alle producten op uw site. Deze informatie wordt gebruikt om dynamische productbanners samen te stellen. Daarbij zijn de volgende gegevens verplicht:

• De product-ID
  • De naam of titel van het product
  • De product-URL
  • De afbeeldings-URL van het product

In dit artikel vindt u informatie over wat u kunt opnemen in uw feed en hoe u elk veld kunt opmaken. Criteo ondersteunt momenteel de volgende indelingen: XML en CSV/TSV.

Als u al een voor Google of Facebook geschikte productfeed hebt, is het niet nodig een nieuwe feed te maken. U kunt gewoon hetzelfde bestand gebruiken.

Als u echter nog geen feed hebt, kunt u er een maken aan de hand van deze Criteo-feedspecificatie.

Als u een van de volgende e-commerce platforms (ECP's) zonder veel aanpassingen gebruikt, is het wellicht mogelijk dat u een van onze plugins kunt gebruiken, die dan de feed en de tags voor u genereert:

• Magento
  • Prestashop

NIET-TOEGESTANE ITEMS

Criteo hanteert een strikt inhoudsbeleid dat erop is gericht ervoor te zorgen dat ongepaste inhoud nooit op een Criteo-banner wordt weergegeven.

Alle producten die tot de volgende categorieën behoren, moeten van de feed worden uitgesloten:

• Alcoholische dranken
  • Lingerie en ondergoed
  • Zwemkleding
  • Seksuele en reproductieve gezondheidsproducten
  • Seksuele producten en services voor volwassenen
  • Drugs en supplementen
  • Wapens en messen
  • Vuurwapens en explosieven
  • Tabak en rookartikelen
  • Religieuze producten en diensten
  • Voedingssupplementen
  • Producten en services voor gewichtsvermindering

Bovendien mogen geen van de producten die betrekking hebben op de hieronder vermelde inhoud worden opgenomen in de feed.

• Naaktheid of gedeeltelijke naaktheid
  • Cosmetische ingrepen en lichaamsveranderingen
  • Seksuele en reproductieve gezondheid
  • Seksueel suggestieve inhoud
  • Verwijzingen naar seks en seksualiteit
  • Racistische inhoud
  • Politieke reclame
  • Occulte inhoud
  • Godslastering
  • Religie
  • Consumentenleningen
  • Bevordering van geweld
  • Abortus
  • Bedreigde soorten
  • Illegaal hacken
  • Illegale producten en diensten
  • Seksuele handelingen met minderjarigen of zonder wederzijds goedvinden
  • Gokken

Neem contact op met uw account strategist als u vragen hebt over producten waarover u twijfelt.