Coupons uploaden en beheren

U kunt uw coupons maken en beheren in het Management Center door het tabblad “Creative” te openen. Hier kunt u snel van elk van uw campagnes de actieve, aanstaande en vorige coupons bekijken. U kunt ook actieve en aanstaande coupons maken en bewerken.

In dit artikel leert u het volgende:

1. Uw actieve coupons bekijken op het tabblad “Live”. Hier kunnen meerdere coupons zijn opgenomen als u meerdere actieve campagnes hebt.
  2. Uw bestaande couponprojecten beheren op het tabblad “Couponprojecten”. Hier kunt u alle geplande coupons bekijken of terugkeren naar projecten die u wel hebt gestart maar nog niet hebt ingepland.
  3. Nieuwe coupons uploaden op het tabblad “Couponprojecten” waar u een creative voor een aanstaande actie kunt uploaden en inplannen. Zorg dat u weet wat u nodig hebt voordat u een coupon uploadt.
  4. Uw coupongeschiedenis bekijken op het tabblad “Geschiedenis” om eerder ingeplande coupons te bekijken die niet meer actief zijn en deze te dupliceren met een enkele klik.

Live coupons bekijken

Op het tabblad “Live” ziet u alle creatives die in al uw campagnes geactiveerd zijn, samen met coupons. Als u op het punt staat een nieuwe coupon te maken, kijk dan eerst welke coupons actief zijn.

Een nieuwe coupon uploaden

Klik in het gedeelte “Creatives” op “Couponprojecten” en “Een coupon toevoegen” onder aan de pagina. Volg van daaruit deze vijf stappen:

Stap 1: Coupongegevens verstrekken

• Couponnaam. Aan de hand hiervan kunt u binnen het Management Center vaststellen om welke coupon het gaat.
  • Kies de campagne waarvoor u de coupon wilt gebruiken. Als u de coupon in meerdere campagnes wilt gebruiken, kunt u de coupon dupliceren en aan extra campagnes koppelen nadat de coupon is gemaakt en geïmplementeerd.
  • Beschrijving. Dit is alleen bedoeld zodat u weet om welke coupon het gaat. Dit wordt niet in uw advertenties weergegeven.
  • Wijs de URL van de bestemmingspagina toe waar gebruikers naartoe worden gestuurd wanneer ze op de coupon klikken. Dit kan de startpagina of een voor deze actie bedoelde bestemmingspagina zijn. Als u met Google Analytics of een ander geschikt analyseprogramma werkt, moet u de tracking-URL hier toevoegen.
  • Couponformaat. Bekijk hier wat het verschil is tussen ‘logozone’- en ‘full frame’-coupons.

Stap 2: Creative uploaden

Upload de couponbestanden in de aanbevolen formaten en indeling. U kunt meerdere coupons toevoegen aan dezelfde advertentie, die in de vorm van verschillende “dia's” rouleert. U kunt meerdere dia's gebruiken als u een verhaal wilt vertellen of een langere boodschap wilt laten zien en deze niet in één dia wilt overbrengen.

Stap 3: Instellingen

Bepaal animatie-instellingen, zoals het aantal keren dat u de coupon wilt weergeven, hoelang de coupon wordt weergegeven en hoe vaak de coupon rouleert voordat deze stopt. De standaardinstellingen zijn de aanbevolen animatie-instellingen.

Stap 4: Voorbeeld bekijken

Bekijk een voorbeeld van en valideer uw coupons voordat u ze inplant om live te gaan. Vergeet niet de URL's te testen om te controleren of ze naar de juiste pagina leiden.

Stap 5: Inplannen en starten

Kies de begin- en einddatum van uw coupon of stel de optie “permanent” in voor coupons zonder einddatum. Een permanente coupon blijft actief totdat u deze handmatig verwijdert of een coupon inplant ter vervanging. Nadat een geplande coupon vervalt, wordt in uw advertenties weer de permanente coupon weergegeven (als er een actief is). Meer informatie over couponprioriteiten.

Bestaande couponprojecten beheren

Op het tabblad "Couponprojecten" ziet u de aanstaande coupons die u hebt ingepland en de coupons die wel klaar zijn, maar die u nog niet hebt ingepland. Hier kunt u nieuwe coupons toevoegen, bestaande coupons bewerken of verwijderen, of coupons dupliceren zodat ze in meerdere campagnes kunnen worden opgenomen. Zodra de coupon wordt geactiveerd, wordt deze weergegeven op het tabblad "Live", waar de coupon aanwezig blijft totdat deze vervalt. Nadat een coupon is vervallen, kunt u deze bekijken op het tabblad “Geschiedenis” (zelfs als deze wordt overschreven door een coupon met hogere prioriteit).

Coupongeschiedenis bekijken

Bekijk alle coupons die niet meer actief zijn op het tabblad “Geschiedenis”. Hier kunt u coupons dupliceren die u graag weer wilt gebruiken.

Veelgestelde vragen over coupons

Kan ik coupons in meerdere campagnes gebruiken?

Waar vind ik de coupons waaraan ik bezig ben en die nog niet zijn geïmplementeerd?

Kan ik een eerder gebruikte coupon dupliceren?

Wat heb ik nodig om een coupon naar mijn Criteo-advertenties te uploaden?

Wat is het verschil tussen ‘logozone’- en ‘full frame’-coupons?